Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
ΑΕΚ: Κρίσιμο το σημερινό τεστ για τον κορονοϊό - Κοντά στο να «δέσει» Λιβάγια για ακόμη τρία χρόνια

ΑΕΚ: Κρίσιμο το σημερινό τεστ για τον κορονοϊό – Κοντά στο να «δέσει» Λιβάγια για ακόμη τρία χρόνια

Δύο είναι τα βασικά ζητήματα που απασχολούν αυτό το διάστημα τον οργανισμό της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ. Το ένα έχει να κάνει με τον κορονοϊό, έπειτα από το κύμα κρουσμάτων που έσκασε επάνω στην ομάδα και το άλλο αφορά τις ανανεώσεις συμβολαίων των παικτών που η συνεργασία τους με τον σύλλογο λήγει το επόμενο καλοκαίρι.

Η υγεία και ασφάλεια των μελών είναι σε πρώτο πλάνο για τους ανθρώπους της Ένωσης. Για τον λόγο αυτό, σήμερα όλοι θα υποβληθούν εκ νέου σε τεστ. Υπάρχει αισιοδοξία πως με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, αλλά και δεδομένου πως συμπληρώνεται μια εβδομάδα από την επιστροφή από την Ουκρανία, δεν θα υπάρχουν νέα κρούσματα.

Όσοι είχαν βρεθεί θετικοί εξ αρχής, εφόσον βγουν σήμερα αρνητικοί, θα χρειαστούν ένα ακόμη αρνητικό τεστ για να πάρουν «ΟΚ» για να επιστρέψουν στις προπονήσεις και να τεθούν στη διάθεση του Μάσιμο Καρέρα για το παιχνίδι της Κυριακής (22/11, 15:00) με αντίπαλο την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ.

Ο Ιταλός τεχνικός θα μπορεί να αυξάνει προοδευτικά την ένταση στο πρόγραμμα, καθώς το χθεσινό είχε διάρκεια μόλις μισή ώρα. Οι «κιτρινόμαυροι» θα υποβληθούν σε νέο τεστ την προσεχή Δευτέρα, το οποίο θα είναι το έκτο μέσα σε διάστημα δέκα ημερών.

Όλα δείχνουν παραμονή του Λιβάγια

Όσον αφορά το θέμα των ανανεώσεων συνεργασίας, οι παίκτες που βρίσκονται στη σχετική λίστα είναι οι Μάρκο Λιβάγια, Νέλσον Ολιβέιρα και Χρήστος Αλμπάνης.

Αυτήν τη στιγμή  το σενάριο να παραμείνουν και οι τρεις δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Το θέμα που δείχνει να «καίει» περισσότερο την Ένωση, είναι εκείνο του Κροάτη. Με την πλευρά του 27χρονου φορ έχουν γίνει και οι πιο προχωρημένες επαφές.

Μπορεί το κλίμα να μην ήταν το καλύτερο, με αποκορύφωμα το ματς στη Μπράγκα, αλλά όλες οι πλευρές επιθυμούν να συνεχίσουν την κοινή τους πορεία, αρκεί να ικανποιηθούν τα «θέλω» τους. Αυτά απείχαν το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο, όπως προκύπτει, πλέον έχουν έρθει πιο κοντά.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής είναι «ψημένος» στο να παραμείνει στην ΑΕΚ, ενώ σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Sport Day, οι δύο πλευρές είναι κοντά στο να συμφωνήσουν για ανανέωση συμβολαίου για τρία ακόμη χρόνια.


Πηγή