Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-0: Με το ένα πόδι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος η Ένωση [βίντεο]

Η ΑΕΚ επικράτησε με σκορ 3-0 του Ολυμπιακού στην «OPAP Arena», στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ των δύο ομάδων.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ενόψει της ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης», που είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 28 Φεβρουαρίου με 2 Μαρτίου, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ακριβώς πότε θα διεξαχθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ένωση εκμεταλλεύτηκε για ακόμα μία φορά την πανίσχυρη έδρα της και μόλις στο 3ο λεπτό πήρε προβάδισμα με τον Λιβάι Γκαρσία, που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με πέναλτι στο 90+13′, ενώ ο Σαμασέκου στο 28′ με αυτογκόλ είχε δώσει στο ενδιάμεσο προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο δοκάρια στο παιχνίδι με τον Γκάρι Ροντρίγκες, με τα οποία θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει και να μειώσει, αντίστοιχα, ενώ και οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ένα δοκάρι με τον Μάνταλο, που θα μπορούσε να κάνει νωρίτερα το 3-0.

Κύπελλο Ελλάδας: Η ΑΕΚ πήρε νωρίς προβάδισμα

Η Ένωση μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ελίασον προσπάθησε να βρει τον Τσούμπερ, ο Βρουσάι, πέφτοντας, έκανε λάθος, με τον Ελβετό να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να πασάρει στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 απέναντι στον Τζολάκη, από κοντά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 15’, όταν ο Ελ Αραμπί έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Βρουσάι σούταρε άουτ.

Η Ένωση, που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και περίμενε είτε να χτυπήσει στην αντεπίθεση είτε να δημιουργήσει κάποια φάση από το πρέσινγκ ψηλά, κατάφερε να φτάσει στο 2-0 χάρη στο απίστευτο γκολ του Σαμασέκου, με τον πρώην συμπαίκτη του, Γκατσίνοβιτς, να σπεύδει να τον παρηγορήσει, δημιουργώντας μια όμορφη στιγμή.

Ο Τσούμπερ στο 28’ πάτησε με ωραίο τρόπο στην περιοχή, σούταρε, ο Τζολάκης απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο, αυτός προσπάθησε να σκοράρει με το γόνατο, δεν τα κατάφερε, αλλά ο Σαμασέκου, στην προσπάθειά του να διώξει με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 56′ ο Ολυμπιακός σημάδεψε το δοκάρι για δεύτερη φορά. Ο Παπασταθόπουλος σούταρε από κοντά, η μπάλα βρήκε στα σώματα και στη συνέχεια ο Γκάρι Ροντρίγκες έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Με τον ίδιο τρόπο απάντησε πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΚ. Ο Μάνταλος επιχείρησε μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής και τράνταξε το δεξί δοκάρι του Τζολάκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 74ο λεπτό ακυρώθηκε τέρμα του Ολυμπιακού για οφσάιντ. Ο Εμβιλά ήταν εκτεθειμένος, μετά από εξέταση του VAR για το αν η μπάλα πήγε σε αυτόν από τον Μπακαμπού ή από κακό παίξιμο της άμυνας.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Λιβάι Γκαρσία με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Γκατσίνοβιτς από τον Ντόι, στην εκπνοή του αγώνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως φαντάζει λογικό, οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγύρισαν με την ψυχή τους τη νίκη επί του Ολυμπιακού και το σημαντικό προβάδισμα που πήραν ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη.

Τα highlights της αναμέτρησης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-0

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας (74′ Βίντα), Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (64′ Σιμάνσκι), Μάνταλος (84′ Πινέδα), Ελίασον (83′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (65′ Αραούχο), Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης, Βρουσάι (46′ Φορτούνης), Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου (46′ Ροντινέι), Χουάνγκ (66′ Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί (66′ Μπακαμπού), Μπιέλ (39′ Μπουτούτσι)

Δείτε πώς μετέδωσε LIVE την εξέλιξη του ημιτελικού το iefimerida.gr:


Πηγή