Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

ΑΕΚ: Στο μουσείο η «ιστορική» φανέλα του Βράνιες -Από το χατ-τρικ με την Ξάνθη το 2017-18

Την περίοδο 2017/18 το σύμπαν είχε… συνομωτήσει για να πάρει πρωτάθλημα η ΑΕΚ!

Εκτός από τις απίστευτες ανατροπές σε ντέρμπι (ειδικά τα δύο εναντίον του Ολυμπιακού), οι παίκτες της Ένωσης κατέγραψαν ιστορικά κατορθώματα, ένα από τα οποία σημειώθηκε στις 18 Φεβρουαρίου, συμπτωματικά λίγες ημέρες μετά τη νίκη τίτλου επί του Ολυμπιακού. Στο 4-0 εναντίον της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ, ο Όγκνιεν Βράνιες έγινε ο πρώτος αμυντικός στην σχεδόν αιωνόβια Ιστορία της ΑΕΚ που πέτυχε χατ-τρικ! Μετά το τέλος του αγώνα χάρισε τη φανέλα του στον Γιάννη Παπαγεωργίου, πρώην μέλους του τμήματος scouting της ΠΑΕ. Ο Παπαγεωργίου με πολλές διασυνδέσεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία και άριστη γνώση της γλώσσας διατηρεί φιλικούς δεσμούς με τον «Όγκι». Ο Παπαγεωργίου αποφάσισε ότι η συγκεκριμένη φανέλα πρέπει να έχει θέση στο Μουσείο της Ένωσης και προχώρησε στην ανάλογη δωρεά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Μία ιστορική φανέλα προστέθηκε στη συλλογή του Μουσείου Ιστορίας της ΑΕΚ που θα λειτουργεί προσεχώς στην OPAP ARENA. Είναι αυτή που φορούσε ο Ογκνιεν Βράνιες στον αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ στις 18 Φεβρουαρίου 2018, με σκορ 4-0 και με τον Βόσνιο αμυντικό να γίνεται ο πρώτος αμυντικός στην ιστορία της ΑΕΚ που σκόραρε τρεις φορές σε έναν αγώνα! Μετά το ματς χάρισε τη φανέλα του στον Γιάννη Παπαγεωργίου, πρώην μέλος του τμήματος scouting της ΑΕΚ. Ο κ. Παπαγεωργίου με τη σειρά του παραχώρησε το συγκεκριμένο κειμήλιο στη συλλογή του Μουσείου.

🔗 Ευχαριστούμε πολύ τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, αλλά και τους φίλους της ΑΕΚ για την τεράστια επιθυμία τους να προσφέρουν κειμήλια ζωής και θυμίζουμε ότι το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία συλλογής εκθεμάτων! Οσοι παλαίμαχοι ή φίλαθλοι διαθέτουν αντικείμενα, τα οποία θέλουν να προσφέρουν, παρακαλούνται να επικοινωνούν στο e-mail aekmuseum@aekfc.gr υπ’ όψιν των κ. Γεράσιμου Γασπαρινάτου και Γιάννη Μπίλιου».

Η ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή