Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
ΑΕΚ: Το «έγκλημα» του προηγούμενου καλοκαιριού και η εκδίκηση

ΑΕΚ: Το «έγκλημα» του προηγούμενου καλοκαιριού και η εκδίκηση

Πέρσι το καλοκαίρι η ΑΕΚ αποφάσισε να προχωρήσει ένα διαφορετικό και ταυτόχρονα φιλόδοξο αγωνιστικό πλάνο, το οποίο θα βασίζεται στο ποδόσφαιρο κυριαρχίας, με τον Μιγκέλ Καρντόσο στην τεχνική ηγεσία. Αποδείχθηκε ότι άτι τέτοιο όχι μόνο δεν θα μπορούσε να φέρει άμεσα αποτελέσματα, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός αποτέλεσε αρκετά νωρίς παρελθόν, παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών.

Στα πλαίσια αυτά, ο Καρντόσο έφερε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ένωσης κάποιους «δικούς» του παίκτες, όπως ο Τσίκο Ζεράλδες και και ο Νταβίντ Σιμάο, που δεν στέριωσαν με τα κιτρινόμαυρα, ενώ προκλήθηκαν και… παράπλευρες απώλειες, όπως αυτή του Τάσου Μπακασέτα, που δεν υπολογιζόταν στα σχέδια του τότε προπονητή του. Όταν μάλιστα στα γραφεία του «δικεφάλου» έφτασε πρόταση 700.000 ευρώ από την Αλάνιασπορ για τον διεθνή μεσοεπιθετικό, το ποσό αυτό θεωρήθηκε ικανοποιητικό. Μάλιστα, σε τέτοιο βαθμό που δεν μπήκε καν ποσοστό μεταπώλησης.

Τώρα, σχεδόν έναν χρόνο μετά, στην ΑΕΚ πρέπει να μετανιώνουν με την επιλογή τους, καθώς ο Μπακασέτας μετρά με τον τουρκικό σύλλογο ήδη σε 36 ματς 11 γκολ και 7 ασίστ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Τουρκίας. Μάλιστα, χθες το βράδυ κόντρα στην Τράμπζονσπορ, στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων σκόραρε με εξαιρετικό τρόπο, χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) στην ομάδα του ταυτόχρονα έριξε από την κορυφή της βαθμολογίας την ομάδα της Τραπεζούντας. Εκείνη που είχε ουσιαστικά προκαλέσει το τέλος του Καρντόσο τον προηγούμενο Αύγουστο, στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ κόντρα στην Ένωση για τα πλέι οφ του Europa League.

Ο Τάσος (όπως τον αποκαλούν οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί), κατά κάποιον τρόπο πήρε εκδίκηση για την αγαπημένη του ομάδα, για την οποία ποτέ δεν έκρυψε τα αισθήματά του, αλλά ταυτοχρόνως ποτέ δεν φρόντισε να τα διατυμπανίσει ώστε να γίνει αρεστός στον κόσμο της ΑΕΚ.

Τα νούμερα του Μπακασέτα με την Αλάνιασπορ μαρτυρούν από μόνα τους την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποιεί στα γήπεδα της γειτονικής χώρας, ενώ δείχνουν γιατί οι «μεγάλοι» της Τουρκίας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον προς το πρόσωπό του, ενώ στο… παιχνίδι φαίνεται να έχει μπει και η Λάτσιο. Πάντως, για να φύγει από την Αλάνια, θα πρέπει και εκείνη να αποζημιωθεί με ένα ποσό γύρω στα 5.000.000 ευρώ, περίπου επτά φορές παραπάνω από αυτά που πλήρωσε στην ΑΕΚ για να αποχωρήσει πέρσι.

Τα στατιστικά του Μπακασέτα στο τουρκικό πρωτάθλημα:

  • Αλάνιασπορ-Κασίμπασα 4-1 (1 γκολ / 1 ασίστ)
  • Αλάνιασπορ/Φενέρμπαχτσε (2 ασίστ)
  • Αλάνιασπορ-Ρίζεσπορ 5-2 (1 γκολ / 1 ασίστ)
  • Αλάνιασπορ-Ανκαραγκουτσού 5-0 (2 γκολ)
  • Αλάνιασπορ-Καϊσέρισπορ 5-1 (1 γκολ)
  • Αλάνιασπορ-Μαλάτιασπορ 2-1 (1 γκολ)
  • Αλάνιασπορ-Τράμπζονσπορ (1 γκολ)

Τα στατιστικά του Μπακασέτα στο Κύπελλο Τουρκίας:

  • Αλάνιασπορ-Ινεγκιολσπόρ 3-0 (2 γκολ)
  • Αλάνιασπορ-Αδανασπόρ 5-1 (1 ασίστ)
  • Κασίμπασα-Αλάνιασπορ 3-2 (1 ασίστ)
  • Αλάνιασπόρ-Φενέρμπαχτσε 2-0
  • Αλάνιασπορ-Αντάλιασπορ 4-0 (2 ασίστ)

Πηγή