Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
ΑΕΚ: Όσα αποφασίστηκαν στη συνάντηση Μελισσανίδη - Ίβιτς και Καρέρα

ΑΕΚ: Όσα αποφασίστηκαν στη συνάντηση Μελισσανίδη – Ίβιτς και Καρέρα

Τη Δευτέρα (18/05) πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, του τεχνικού διευθυντή της Ένωσης, Ίλια Ίβιτς, καθώς και του προπονητή της ομάδας, Μάσιμο Καρέρα.

Πολλά είναι αυτά που αρχίσουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το τι συζητήθηκε. Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την εφημερίδα «ΩΡΑ των Σπορ», στη συνάντηση τέθηκαν στο τραπέζι πολλά θέματα. Βασικότερο ήταν οι στόχοι του «δικεφάλου» για το υπόλοιπο αυτής της σεζόν, που είναι η δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και το Κύπελλο Ελλάδας.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν στα ανοικτά μεταγραφικά ζητήματα της ΑΕΚ, όπως είναι οι περιπτώσεις των Σέρχιο Αραούχο, Νταμιάν Σιμάνσκι και Όγκνιεν Βράνιες. Η περίπτωση του Πολωνού χαφ φαίνεται πιο εφικτή, καθώς υπάρχει συμφωνία με την Αχμάτ Γκρόζνι στα 1,3 εκατ. ευρώ, αλλά γίνεται προσπάθεια για μία μικρή μείωση στο ποσό, είτε να καταβληθούν τα 1,3 εκατ. ευρώ σε δόσεις. Με τον παίκτη υπάρχει ήδη συμφωνία για νέο τετραετές συμβόλαιο.

Για τον Βόσνιο στόπερ σημειώνεται ότι με τον ένα ή τον άλλον τρόπο θα μείνει ελεύθερος, ωστόσο εκείνος θα επιδιώξει για ένα ποσό από τα 1,8 εκατ. ευρώ που έχει λαμβάνειν συνολικά για την επόμενη διετία. Η Ένωση θέλει να τον «δέσει» για μια τριετία, αλλά χωρίς να ξεφύγει πάνω από τις 500.000 το χρόνο.

Αναφορικά με τον Αργεντινό επιθετικό, τονίζεται πως είναι η πιο δύσκολη από τις υποθέσεις, η οποία ωστόσο πρέπει κάπως να «κλείσει». Παρά το ότι η ρήτρα των 2,7 εκατ. ευρώ για την αγορά του θεωρείται πολύ υψηλή και θα γίνει διαπραγμάτευση, θεωρείται δεδομένο ότι αυτήν τη φορά η αγορά θα προχωρήσει.

Επί τάπητος, όμως, τέθηκαν και τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται. Τα οποία είναι των Βίκτωρα Κλωναρίδη, Νίκλας Χουλτ και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Για τους πρώτους δύο δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση, ενώ για τον Ουκρανό αμυντικό θα γίνει μια εντελώς διαφορετικής κουβέντας λόγω της ισχυρής του προσωπικότητας.

Όμως, πλην των «εσωτερικών» θεμάτων, τέθηκε στην συζήτηση και το μεταγραφικό κομμάτι. Και στην ΑΕΚ ψάχνουν ενίσχυση στα εξτρέμ, αλλά και στα μπακ. Τόσο από αριστερά, όσο και από δεξιά. Για την πρώτη περίπτωση ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς είναι σε πρώτο πλάνο, αλλά παίκτης ψάχνεται για πρόταση 700-800 χιλ. ευρώ ετησίως, που θεωρείται δύσκολο να συμβεί αυτήν τη στιγμή.


Πηγή