Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αθλήτρια του τριάθλου «έσπασε» από τη βία των προπονητών της και αυτοκτόνησε

Τέλος στη ζωή της σε ηλικία 22 ετών αποφάσισε να βάλει η Τσόι Σουκ Χιέον, η οποία δεν άντεξε στη σωματική και λεκτική βία που ασκούσαν σε βάρος της οι προπονητές της. Η αθλήτρια από τη Νότια Κορέα προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα απογοητευμένη από την αδιαφορία με την οποία αντιμετώπισαν οι αρμόδιες Αρχές τις καταγγελίες της.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της πατρίδας της και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Τσόι που το 2015 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τριάθλου ασιατικό πρωτάθλημα της Ταϊπέι, βρέθηκε νεκρή τον περασμένο μήνα, στον κοιτώνα της ομάδας της που εδρεύει στην πόλη Μπουσάν.

Σύμφωνα με στιγμιότυπα που κυκλοφόρησαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπως αποκαλύπτεται από το τελευταίο μήνυμα που έστειλε, η Τσόι ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένη και παρακαλούσε την μητέρα της να «αποκαλύψει τις αμαρτίες» αυτών που της επιτέθηκαν. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά στο ημερολόγιο της εκλιπούσας: «Με κτύπησαν τόσο βίαια, που κλαίω κάθε ημέρα…».

Αρκετά δημοσιεύματα σε ΜΜΕ της Νότιας Κορέας υποστηρίζουν ότι η αθλήτρια διέθετε ηχρογραφημένα ντοκουμέντα για τις σωματικές επιθέσεις που υπέστη.

Σε ένα έγγραφο που μεταδόθηκε από το κανάλι YTN, ακούγεται ο προπονητής της να αναστατώνεται επειδή… πάχυνε και αν της φωνάζει: «Πρέπει να αποφύγεις το φαγητό για τρεις ημέρες», ενώ στη συνέχεια ακούγεται ο ήχος από ένα χαστούκι. Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, αξιωματούχοι της ομάδας, την ανάγκασαν να φάει ψωμί αξίας 200.000 γουόν (σχεδόν 150 ευρώ!) για να την τιμωρήσουν, επειδή δεν έλεγχε το βάρος της και τη χτυπούσαν τακτικά.

Η Τσόϊ παραπονέθηκε στην κορεατική Ολυμπιακή και Αθλητική Επιτροπή (KSOC) τον Απρίλιο, με την ελπίδα να διεξαχθεί έρευνα. Μάλιστα, σύμφωνα με μία πηγή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Yonhap, «έψαχνε βοήθεια από πολλά ιδρύματα, αλλά όλοι αγνοούσαν τα παράπονά της».

Οι ισχυρισμοί της εκλιπούσας, αμφισβητήθηκαν από την KSOC, ωστόσο ορίσθηκε ανακριτής μετά την καταγγελία της και πλέον με την υπόθεση, ασχολείται η Εισαγγελία.

(φωτογραφία αρχείου)


Πηγή