Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ακόμη μια διάκριση για το ελληνικό πόλο: Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος οι Νεανίδες

Το ελληνικό πόλο καταγράφει ακόμη μια μεγάλη επιτυχία, καθώς η Εθνική Νεανίδων προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U18.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε «κατάθεση ψυχής» και επικράτησε σε αγώνα-θρίλερ με 10-9 επί της Ουγγαρίας, για να σιγουρέψει το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο U-18 που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει τη Δευτέρα (8/8, 21:30) το χρυσό μετάλλιο απέναντι στις ΗΠΑ, που επικράτησαν με 18-9 της Ιταλίας στον δεύτερο ημιτελικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να θυμίσουμε πως στο πλαίσιο του β’ προκριματικού ομίλου, η Ελλάδα επικράτησε των ΗΠΑ 15-14.

Το ελληνικό πόλο «γράφει» τη μια επιτυχία μετά την άλλη

Ο πρώτος χρονικά ημιτελικός του τουρνουά ήταν συναρπαστικός. Η ελληνική ομάδα, με καταπληκτική άμυνα, αλλά και ταυτόχρονα σεμιναριακή επίθεση, πήρε προβάδισμα πέντε τερμάτων, 10-5. Στη τελευταία κρίσιμη περίοδο, άντεξε στην αντεπίθεση της Ουγγαρίας, που μείωσε σταδιακά στο γκολ (10-9, στα 3:18 από τη λήξη) και τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά.

Τίποτα, όμως, δεν άλλαξε και στο τέλος τα κορίτσια με το τεχνικό επιτελείο, πανηγύρισαν έξαλλα την μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-1, 4-1, 0-4

Ελλάδα (Ευτυχία Καραγιάννη): Καραγιάννη, Σάντα 2, Καλογεροπούλου 1, Σιούτη, Ευφρ.Τσιμάρα, Χαλδαίου 2, Τορνάρου 1, Κουρέτα, Ανδρεάδη, Τριχά 5, Λασκαρίδου, Καραμπέτσου, Κωνσταντοπούλου.

Ουγγαρία (Μάρτον Μπενκζούρ): Τόρμα, Όμπελι 1, Φέκετε, Χάιντου 1, Μακσάι 2, Τίμπα, Λεντβάι 2, Ν.Γκολοπέντζα, Ζέγκεντι 3, Κόκα, Ίρμες, Βάρο, Σ.Γκολοπέντζα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή