Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Αναστασίου: Η Λέγκια είναι το φαβορί, δύναμη μας η καλή οργάνωση

Χαμηλούς τόνους διατήρησε ο τεχνικός του Ατρομήτου ενόψει της πρώτης αναμέτρησης στο πλαίσιο του Γ΄ Προκριματικού Γύρου του Europa League κόντρα στη Λέγκια Βαρσοβίας.

O πρώην προπονητής της Ρόντα μίλησε στην ιστοσελίδα Przeglad Sportowy για τις φιλοδοξίες του Ατρομήτου, τις μεταγραφές της ομάδας του, αλλά και τις πιθανότητες να προκριθεί στα play-off του Europa League.

Η Λέγκια δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση αυτή την εποχή. Πόσο θετικό είναι αυτό για τον Ατρόμητο;

«Πράγματι δεν ξεκίνησε καλά στη σεζόν. Αρχικά ηττήθηκε από την Πόγκον, αλλά παραμένει δυνατή ομάδα. Είναι ένας σπουδαίος σύλλογος στην Πολωνία και σημαντικός στην Ευρώπη. Επιπρόσθετα, οι οπαδοί της είναι φανατικοί που δημιουργούν καλή ατμόσφαιρα στα ματς. Περιμένει την ομάδα μου μια ενδιαφέρουσα πρόκληση.

Η Λέγκια αγωνίζεται δύο φορές την εβδομάδα, ενώ το πρωτάθλημα στην Ελλάδα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Είναι ένα πρόβλημα για εσάς αυτό;

«Στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες της Νοτίου Ευρώπης το πρωτάθλημα ξεκινάει κάπως αργά και αυτό σίγουρα δίνει στους αντιπάλους ένα πλεονέκτημα».

Έχετε αναλύσει την Λέγκια; Ποιο είναι οι παίκτες που υπολογίζετε περισσότερο;

«Ο Καρλίτος είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ομάδας, αλλά ψάχνει να βρει κάπως τον ρυθμό του. Ο Αντρέ Μαρτίνς διαθέτει εμπειρία. Τον θυμάμαι όχι μόνο από την παρουσία του στην Ελλάδα, αλλά και στην Πορτογαλία. Ο Ρόσα επίσης έπαιξε στην Ελλάδα και ο Βέσοβιτς είναι καλός παίκτης. Η Λέγκια έχει μεγάλη ποιότητα».

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα ο Ατρόμητος θεωρείται φαβορί;

«Δεν συμφωνώ με αυτό. Εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους η Λέγκια είναι το φαβορί».

Περιμένετε πιο δύσκολες αναμετρήσεις σε σχέση με τα ματς κόντρα στη Ντουνάισκα Στρέντα, η οποία είχε αποκλείσει την Κρακόβια;

«Η Κρακόβια κατέλαβε την τέταρτη θέση στο πολωνικό πρωτάθλημα, ενώ η Λέγκια τερμάτισε στη δεύτερη θέση, έτσι δεν υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη διαφορά. Παρόλα αυτά η Ντουνάισκα Στρέντα παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και η Λέγκια δείχνει στο ξεκίνημα της σεζόν πως αμύνεται καλά. Μπορεί να μην σκοράρει πολλά γκολ, αλλά δεν επιτρέπει στους αντιπάλους της να κάνουν φάσεις. Περιμένω δύο παρόμοια παιχνίδια».

Τι πιστεύετε για την ομάδα σας; Το καλοκαίρι χάσατε και τον πρώτο σκόρερ σας, Κουλούρη…

«Δυστυχώς χάσαμε κάποιους παίκτες-κλειδιά, όπως είναι ο Μπρούνο και ο Μπουσούλατζιτς που συνεχίζει στην Πολωνία. Φέραμε πάντως καλούς παίκτες στις θέσεις τους. Είναι σημαντικό που αποφύγαμε τραυματισμούς και παραμένουμε δυνατοί. Θα δουλέψουμε σκληρά για αυτό».

Ο Ατρόμητος την τελευταία διετία τερμάτισε στην τέταρτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά απέχετε σημαντικά στο οικονομικό σκέλος συγκρινόμενοι με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

«Ασφαλώς και δεν μπορούμε να συγκριθούμε με αυτούς, όμως έχουμε έναν πολύ καλά οργανωμένο σύλλογο, με καλές προπονητικές συνθήκες και οικονομική σταθερότητα. Το μόνο που μας λείπει είναι ένα μεγάλο γήπεδο. Για εμάς η καλή οργάνωση είναι η δύναμη μας».

Είχατε εργαστεί στον Παναθηναϊκό, όπου υπήρχε μεγαλύτερη πίεση. Θεωρείτε πως στον Ατρόμητο δεν υπάρχει η ίδια πίεση;

«Παντού ο προπονητής εργάζεται υπό πίεση, αλλά σε συλλόγους όπως ο Παναθηναϊκός που έχει περισσότερους οπαδούς, η πίεση είναι μεγαλύτερη. Πρέπει ωστόσο να συνηθίσεις».

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή