Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες ντόπινγκ ο Κρις Φρουμ

Μια υπόθεση που αναμένεται να έχει ακόμη αρκετά επεισόδια εξελίσσεται αυτές τις ημέρες στον χώρο της ποδηλασίας, καθώς ο κορυφαίος αθλητής αυτήν τη στιγμή στο σπορ, Κρις Φρουμ, απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες για ντόπινγκ, ωστόσο ακόμη είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στον φετινό Γύρο Γαλλίας, παρά το γεγονός ότι έχει κερδίσει τον θεσμό τέσσερις φορές και μάλιστα τρεις σερί (2013 και 2015-17).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Καταπολέμηση του Ντόπινγκ (Wada), δέχθηκε ότι το δείγμα του Βρετανού ποδηλάτη από τον περσινό Γύρο Ισπανίας, στο οποίο βρέθηκε υψηλό επίπεδο σαλβουταμόλης, δεν ήταν τόσο αρκετό για να επιφέρει την τιμωρία του, όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος (UCI).

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μόλις μια ημέρα μετά από τα γαλλικά ρεπορτάζ, που ανέφεραν ότι ο Φρουμ θα δει κλειστή την πόρτα της διοργάνωσης για τον φετινό αγώνα, λόγω αυτής της υπόθεσης. Ωστόσο, δεν αποκλείεται έπειτα από αυτήν την εξέλιξη να αλλάξουν τα δεδομένα και εκείνος να διεκδικήσει και τον πέμπτο τίτλο της καριέρας του στο Tour de France.

Πάντως, μέχρι στιγμής το τοπίο παραμένει θολό και τίποτα δεν είναι σίγουρο…

Ο Φρουμ είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αυτήν τη χρονιά και ήδη έβαλε στη συλλογή του και τον θρίαμβο στον φετινό Γύρο Ιταλίας, όντας από τους λίγους που έχει καταφέρει να πάρει πρωτιά στους τρεις σημαντικότερους αγώνες του αθλήματος (μαζί με Γαλλία και Ισπανία).

localStorage.clear();


Πηγή