Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Αποθέωση για τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και συνθήματα για τον Ρικ Πιτίνο

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 3ο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το 38ο στην ιστορία του με το οποίο «σφράγισαν» και το φετινό double μετά και το κύπελλο κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Σε αντίθεση με τον πρώτο τελικό, στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν 12.000 φίλαθλοι οι οποίοι είχαν δημιουργήσει μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, χειροκροτώντας θερμά και την ομάδα του Προμηθέα Πάτρας που έκανε τη δική της υπέρβαση τη φετινή χρονιά.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ αποθέωσαν τον Ρικ Πιτίνο, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του λίγο πριν από το τέλος του τρίτου τελικού με τον Προμηθέα, αλλά και την ώρα της απονομής.

Ο Προμηθέας βραβεύτηκε για την κατάκτηση της 2ης θέση στο πρωτάθλημα της Basket League και οι φίλοι του «τριφυλλιού» χειροκρότησαν τους Πατρινούς την ώρα της απονομής.

Ο Προμηθέας απέκλεισε την ΑΕΚ στα ημιτελικά των playoffs και προκρίθηκε στους τελικούς της Basket League για πρώτη φορά στην ιστορία του, εκεί όπου υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του «τριφυλλιού».

Κατά τη διάρκεια της βράβευσης για την κατάκτηση της 2ης θέσης, οι φίλοι των «πράσινων» χειροκρότησαν τον Μάκη Γιατρά και τους παίκτες του για την εφετινή πορεία του.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο παραμονής του Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και άφησε αιχμές για τον Ολυμπιακό.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε στην κάμερα της COSMOTE TV έπειτα από τη νίκη επί του Προμηθέα και κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος από τους «πράσινους».

«Είναι μια μεγάλη επιτυχία, αποδείξαμε ξανά ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα με διαφορά. Είδαμε ωραίους τελικούς. Για πρώτη φορά έπειτα από το 2005 έγιναν τελικοί δίχως έκτροπα και διακοπές. Να κάτσουμε, λοιπόν κάτω και να δούμε τι… έλειψε από τους εφετινούς τελικούς. Να καταλάβουμε τι δημιουργούσε προβλήματα τόσα χρόνια».

Στη συνέχεια μίλησε για τον Ρικ Πιτίνο: «Έχουμε έναν από τους καλύτερους προπονητές παγκοσμίως. Θέληση όλων είναι να μείνει. Θέλω να πιστεύω ότι θα πειστεί και θα μείνει… Με τον κύριο Πιτίνο συμφωνούμε σε όλα, έχουμε ίδιες απόψεις για το μπάσκετ, για όλα… Έχει εκφράσει την επιθυμία του να μείνει, ελπίζω σύντομα να έχουμε ευχάριστα  νέα για την παραμονή του, είμαι αισιόδοξος. Είναι θέμα ημερών. Έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας, το ξέρω κι ελπίζω σύντομα να έχουμε απάντηση»

Σε ό,τι αφορά την επόμενη σεζόν στην EuroLeague είπε: «Η EuroLeague την επόμενη σεζόν θα αποτελείται από 18 δυνατές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός θα παλεύει πάντα για το καλύτερο, θα προσπαθεί για την κορυφή».

 

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή