Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Από την ακαδημία της Ρεάλ, στην πρώτη ομάδα της Ατλέτικο

Ο Άλβαρο Μοράτα μετακομίζει στην Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά δεν είναι ο πρώτος που κάνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Αντίθετα, είναι πολλοί και στο κείμενο του gazzetta.gr μπορείτε να διαβάσετε τους πέντε τελευταίους ποδοσφαιριστές, που πέρασαν από την ακαδημία της «βασίλισσας», όμως στη συνέχεια αγωνίστηκαν με τη φανέλα της μισητής συμπολίτισσας.

Ο Άλβαρο Μοράτα έπαιξε για πρώτη φορά ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ωστόσο, δεν έμεινε για πολύ και μετά το πέρασμά του από τη Χετάφε, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης. Θεωρείται «προϊόν» της «βασίλισσας», αφού αγωνίστηκε σε όλα τα μικρά κλιμάκια και στη συνέχεια προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Αντόνιο Αντάν

Ο νυν τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης, που πήγε το καλοκαίρι στους «ροχιμπλάνκος», ως αναπληρωματικός του Όμπλακ και έχει αγωνιστεί μόνο σε ματς κυπέλλου, ξεκίνησε την καριέρα του από τη Ρεάλ. Μόλις στα 10 του πέρασε το κατώφλι των ακαδημιών της «βασίλισσας», για να φτάσει στα 23 του (το 2010) να γίνει μέλος της πρώτης ομάδας. Ωστόσο, ο Κασίγιας (κυρίως) και ο Ντούντεκ καθιστούσαν σχεδόν απαγορευτική για τον Ισπανό την παρουσία κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Μετά από ελάχιστες συμμετοχές στο Μπερναμπέου, αποχώρησε το 2013 για λογαριασμό της Κάλιαρι.

Χουανφράν

Από το 2011 είναι ένας από τους στυλοβάτες στην άμυνα της Ατλέτικο Μαδρίτης, ως δεξιός οπισθοφύλακας. Μάλιστα, σε όλα αυτά τα χρόνια ήταν από τους πρωταγωνιστές στις αναμετρήσεις με τη Ρεάλ, την ομάδα στην οποία ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της. Το 2004, στα 19 του, ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, ως τρίτη λύση για το δεξί άκρο της άμυνας, πίσω από τους Σαλγκάδο και Αρμπελόα. Στη «βασίλισσα» δεν πίστεψαν ιδιαίτερα στις ικανότητές του και το 2006 τον παραχώρησαν στην Οσασούνα.

Χοσέ Μανουέλ Χουράδο

Ένας από τους «γυρολόγους» των ευρωπαϊκών γηπέδων (έχει αγωνιστεί σε Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ρωσία και Σαουδική Αραβία) που ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης. Το 2005, στα 19 του, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, όμως μετά από ελάχιστες συμμετοχές στην πρώτη του σεζόν, το 2006 αποχώρησε. Η Ατλέτικο Μαδρίτης πλήρωσε τρία εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει, με τον Ισπανό μέσο να μένει για τέσσερα χρόνια στο Βιθέντε Καλντερόν και το 2010 να κατακτά το Γιουρόπα Λιγκ με τους «ροχιμπλάνκος».

Χοσέ Γκαρσία Κάλβο

Γεννημένος στη Μαδρίτη, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Ρεάλ και αφού πέρασε από όλα τα κλιμάκια, το 1996 ανέβηκε στη πρώτη ομάδα. Στην πρώτη του σεζόν κατέκτησε το ισπανικό πρωτάθλημα, μετρώντας μάλιστα και 16 συμμετοχές. Ωστόσο, το 1997 αποχώρησε για τη Βαγιαδολίδ, με τον Ισπανό αμυντικό να επιστρέφει στη Μαδρίτη το 2001, αλλά για λογαριασμό της Ατλέτικο. Ανέβηκε με την ομάδα στην πρώτη κατηγορία και έμεινε συνολικά στο Βιθέντε Καλντερόν πέντε χρόνια.

Σεμπαστιάν Λοσάντα

«Προϊόν» των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης, τη δεκαετία του ’80, που μόλις στα 17 του προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Στη «βασίλισσα» αγωνίστηκε από το 1984 έως το 1991 και μπορεί να μην είχε συνολικά πολλές συμμετοχές, όμως τα τέρματά του ήταν καθοριστικά στο πρωτάθλημα της σεζόν 1989-1990 (8 γκολ σε 16 συμμετοχές). Επίσης, είναι ο άνθρωπος που σημείωσε το 400ο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης στο κύπελλο πρωταθλητριών. Η συνέχεια της καριέρας του τον βρήκε… απέναντι, για λογαριασμό της Ατλέτικο. Ωστόσο, ο Ισπανός επιθετικός αγωνίστηκε στους «ροχιμπλάνκος» μόνο τη σεζόν 1991-92 και στης συνέχεια αποχώρησε για τη Σεβίλλη.

localStorage.clear();


Πηγή