Κυριακή , 5 Μάιος 2024

Αρνείται να παραιτηθεί ο Ρουμπιάλες μετά το φιλί στο στόμα στην Ισπανίδα αθλήτρια -«Θα πολεμήσω μέχρι τέλους»

«Δεν παραιτούμαι, δεν παραιτούμαι» τόνισε σήμερα ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας εν μέσω σφοδρής κριτικής για το φιλί που έδωσε στην Ισπανίδα Τζένιφερ Ερμόσο στον τελικό του Μουντιάλ Γυναικών.

Ο
Λούις Ρουμπιάλες καταφέρθηκε μάλιστα
κατά του «ψευτοφεμινισμού» και της
«κοινωνικής δολοφονίας» του χαρακτήρα
του και ορκίστηκε να παραμείνει επικεφαλής
της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της
Ισπανίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται πως ο Ρουμπιάλες δέχθηκε σφοδρή κριτική μετά το φιλί που έδωσε στην παίκτρια Τζένιφερ Ερμόσο – η οποία ήταν και η μοναδική σκόρερ του τελικού του Μουντιάλ Γυναικών που κατέκτησε τελικά το τρόπαιο. Η 33χρονη παίκτρια δήλωσε αργότερα πως «δεν της άρεσε» και «δεν το περίμενε».

Τη Δευτέρα, ο Ρουμπιάλες παραδέχτηκε ότι «έκανε λάθος», αλλά οι επικρίσεις συνεχίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος δήλωσε ότι η συγνώμη για μια «απαράδεκτη χειρονομία», όπως την χαρακτήρισε, «δεν ήταν αρκετή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια παθιασμένη ομιλία του σήμερα στην έκτακτη γενική συνέλευση της RFEF, ο 46χρονος επανέλαβε ότι δε θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ρόλο του εξαιτίας αυτού που ένιωσε ως «κυνήγι μαγισσών». «Δε θα παραιτηθώ» επανέλαβε με έμφαση.«Θα το πολεμήσω μέχρι τέλους» τόνισε και χαρακτήρισε τα γεγονότα των τελευταίων πέντε ημερών ως «κοινωνική δολοφονία» προσθέτοντας: «Προσπαθούν να με σκοτώσουν».

Παράλληλα, ζήτησε συγνώμη και για ένα άλλο περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του τελικού του Μουντιάλ, όταν η κάμερα τον κατέγραψε να πιάνει τον καβάλο του ενώ πανηγύριζε στην ζώνη VIP του Σταδίου Αυστραλίας, με τη βασίλισσα Λετίθια και την 16χρονη κόρη της να στέκονται κοντά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη για όλα όσα συνέβησαν στο box, όταν σε μια στιγμή ευφορίας, άρπαξα εκείνο το μέρος του σώματός μου που έχετε ήδη δει. Φυσικά, πρέπει να ζητήσω συγνώμη, από τη βασίλισσα και από όλους όσους αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι. Έχω βρεθεί σε αμέτρητα boxes και δεν έχω συμπεριφερθεί ποτέ έτσι».

«Το φιλί ήταν αμοιβαίο και συναινετικό»

Όσο για το φιλί στην σκόρε της Ισπανικής ομάδας ποδοσφαίρου, ο Ρουμπιάλες υπερασπίστηκε τις ενέργειές του, λέγοντας ότι προσπάθησε να παρηγορήσει τη Χερμόζο μετά την εκπρόθεσμη απόκρουση πέναλτι από την Μαίρη Έρπς.

«Η Τζένι ήταν εκείνη που με ξεσήκωσε. Της είπα να ξεχάσει το πέναλτι και μετά της είπα; ‘Ένα μικρό φιλάκι’ κι εκείνη απάντησε ‘εντάξει’. Ήταν ένα αυθόρμητο φιλί. Αμοιβαίο, με ευφορία και συναινετικό. Ένα συναινετικό φιλάκι είναι αρκετό για να με βγάλει από εδώ; Θα παλέψω μέχρι τέλους».


Πηγή