Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Αρνείται όσα του προσάπτονται ο Ταξιάρχης Φούντας: «Δεν επιτέθηκα ρατσιστικά σε κανέναν»

Αρνείται κατηγορηματικά ο Ταξιάρχης Φούντας τα όσα του προσάπτονται περί ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος αντιπάλου του.

Ο Έλληνας επιθετικός κατηγορείται για ρατσιστική επίθεση κατά του Ντάμιον Λόου, στην αναμέτρηση της DC Γιουνάιτεντ με αντίπαλο την Ιντερ Μαϊάμι, στη διάρκεια αγώνα του αμερικανικού πρωταθλήματος (MLS).

Ο Ταξιάρχης Φούντας, που πλέον συνεχίζει την καριέρα του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, τοποθετήθηκε με ανάρτησή του στο Instagram, μέσω της οποίας διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο εκείνους που τον κατηγόρησαν ότι επιτέθηκε ρατσιστικά στον συνάδελφό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν χρησιμοποίησα τη λέξη την οποία με κατηγορούν ότι χρησιμοποίησα. Αυτήν τη απεχθή ρατσιστική προσβολή την αποκηρύσσω και δεν τη χρησιμοποίησα. Ειπώθηκαν πολλές κουβέντες στο γήπεδο, αλλά δεν επιτέθηκα ρατσιστικά σε κανέναν. Απορρίπτω τον ρατσισμό σε κάθε μορφή του. Είναι απεχθής. Έχω πολλούς φίλους από πολλές κουλτούρες. Πάντα σέβομαι την κουλτούρα, τη θρησκεία και το χρώμα δέρματος κάθε ατόμου και γι’ αυτό είμαι πολύ αναστατωμένος από αυτήν την κατηγορία και λυπημένος που κατηγορήθηκα λανθασμένα», έγραψε χαρακτηριστικά ο 27χρονος επιθετικός.

Η καταγγελία κατά του Ταξιάρχη Φούντα: «Χρησιμοποίησε τη χειρότερη λέξη στον κόσμο»

Σύμφωνα με την καταγγελία εις βάρος του Έλληνα ποδοσφαιριστή, στο 59ο λεπτό υπήρξε ένταση μεταξύ του Φούντα και του Λόου, με τον τελευταίο να κατηγορεί τον 27χρονο ποδοσφαιριστή ότι χρησιμοποίησε τη λέξη «Ν» (νέγρος)».

Μάλιστα, μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο προπονητής της Ίντερ Μαϊάμι, Φιλ Νέβιλ, δήλωσε τα εξής: «Χρησιμοποιήθηκε μια λέξη που είναι απαράδεκτη στην κοινωνία. Είναι η χειρότερη λέξη στον κόσμο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Φούντα και πρώην συμπαίκτης του Νέβιλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέιν Ρούνεϊ, που έκανε άμεσα αλλαγή τον παίκτη του στην DC, είπε: «Υπήρξε μια καταγγελία, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα διερευνηθεί. Δεν μπορώ να πω πολλά περισσότερα».

Θέση πήρε και η DC Γιουνάιτεντ μέσω του εκπροσώπου της: «Η ομάδα έχει λάβει γνώση των ισχυρισμών που αφορούν έναν παίκτη κατά τη διάρκεια του αγώνα εναντίον της Ίντερ Μαϊάμι. Ο σύλλογος θα συνεργαστεί στενά με το MLS και την Ίντερ Μαϊάμι για να ερευνήσει το περιστατικό».

Δείτε βίντεο:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι, ο Φούντας ισοφάρισε προσωρινά την αναμέτρηση σε 2-2, στο 58ο λεπτό, ενώ το τελικό σκορ (2-3), διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+4′), ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν για λογαριασμό της ομάδας της Φλόριντα.


Πηγή