Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0: Απολύτως τίποτα

Το λιγότερο θεαματικό μαδριλένικο ντέρμπι των τελευταίων ετών δεν είχε νικητή (0-0), φάσεις, ρυθμό, αλλά ο βαθμός κράτησε τη Ρεάλ στην κορυφή και την Ατλέτικο στο -1.

Πέρσι ήταν 29 Σεπτεμβρίου εκείνο το 0-0 στην αντίστροφη έδρα. Φέτος πήρε σειρά το γήπεδο της Ατλέτικο για το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, έναν χρόνο και μία μέρα μετά. Το τωρινό ήταν κακό παιχνίδι από όλες τις απόψεις. Δεν είχε να κάνει μόνο με τις απειροελάχιστες φάσεις, τον ανύπαρκτο ρυθμό και φυσικά το ότι δεν μπήκε γκολ. Απουσίασε ακόμα και το πάθος, ο τσαμπουκάς και λίγο έλειψε να βγάλει 90λεπτο χωρίς κάρτα η Ατλέτικο, με τον Παρτέι να σώζει την υστεροφημία της ομάδας του στο 93′.

Η Ρεάλ ήταν λίγο καλύτερη, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Είχε τις δύο πιο σημαντικές φάσεις, με τον Ομπλάκ να σώζει εντυπωσιακά τους γηπεδούχους στο σουτ του Κρόος (40′) και στην κεφαλιά του Μπενζεμά (75′). Οι Ροχιμπλάνκος είχαν κάποιες σκόρπιες στιγμές, μα ουσιαστικά δεν απείλησαν ποτέ. Ενδεικτικό είναι ότι μετά την βαριά ήττα στο Παρίσι, η Ρεάλ έχει ξεπεράσει τις τέσσερις αγωνιστικές ώρες χωρίς να έχει έστω δεχτεί σουτ στην εστία της.

Αυτή ήταν η 66η μεταξύ τους ισοπαλία σε 274 ντέρμπι και η Ρεάλ που έχει μονάχα μία ήττα στις 19 πρόσφατες επισκέψεις της εκεί για τη La Liga (σ.σ.: το 4-0 του 2015), παρέμεινε στην κορυφή, με την Ατλέτικο να ακολουθεί στο -1. Ολα καλά και για τις δύο από μία άποψη δηλαδή. Και ακόμα καλύτερα για την Μπαρτσελόνα που πλησίασε στο -2.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Σάβιτς, Χιμένες, Λόντι (61′ Λεμάρ), Τρίπιερ, Κόκε, Σαούλ, Παρτέι, Βιτόλο (46′ Κορέα), Ζοάο Φέλιξ (70′ Γιορέντε), Ντιέγκο Κόστα

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Νάτσο, Καρβαχάλ, Καζεμίρο, Βαλβέρδε (68′ Μόντριτς), Κρόος, Μπέιλ, Αζάρ (76′ Χάμες Ροδρίγκες), Μπενζεμά (88′ Γιόβιτς).

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή