Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αυγενάκης: Έξι προτεραιότητες για την ενιαία εθνική πολιτική στον αθλητισμό

Η Εθνική Πολιτική στον Αθλητισμό, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.

Με το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στις έξι προτεραιότητες της κυβέρνησης που άπτονται με τον αθλητισμό.

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον πρωθυπουργό παρόντος και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά σχετικά με τις προτεραιότητες για την ενιαία εθνική πολιτική στον αθλητισμό. Μια πολιτική που έχει έξι προτεραιότητες. Κατασκευή κλειστού σταδίου για τα άτομα με αναπηρία, προώθηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό. Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων με τη συνεργασία των Δήμων και των Περιφερειών. Προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η αντιμετώπιση του ντόπινγκ, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίας, αλλά και η αντιμετώπιση της βίας και των χειραγωγημένων αγώνων.

Επίσης φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη των αθλητικών σωματείων της χώρας», είπε ο κ. Αυγενάκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη -σχεδόν- δίωρη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.


Πηγή