Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αυγενάκης για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου: «Είναι πολλά τα ερωτηματικά»

Η υπόθεση του θανάτου του 16χρονου αθλητή της πυγμαχίας έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Βασίλης Τόπαλος για μέρες έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε μέσα σε γυμναστήριο, με την υπόθεση να έχει αρκετά ερωτηματικά, όπως τόνισε και ο Λευτέρης Αυγενάκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, έχει ζητήσει ήδη να διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του αθλητή.

«Η αθλητική οικογένεια της χώρας μας θρηνεί τον χαμό του νεαρού πυγμάχου πρωταθλητή,Βασίλη Τόπαλου. Πολλά τα ερωτηματικά,αλλά είμαι βέβαιος ότι η εν εξελίξει έρευνα θα ρίξει άπλετο φως σε κάθε πτυχή των αδιευκρίνιστων συνθηκών του θανάσιμου τραυματισμού του.» ανέφερε στο twitter ο Αυγενάκης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από το γυμναστήριο, ο νεαρός την ώρα της προπόνησης αισθάνθηκε αδιαθεσία. Κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια, όπου φέρεται να έχασε τις αισθήσεις του και να χτύπησε άσχημα σε σκληρή επιφάνεια. Συναθλητής του, που ήταν στο σημείο, ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου και ακολούθως το ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Τζάνειο, όπου και χειρουργήθηκε στο κεφάλι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρών στην προπόνηση ήταν και ο πατέρας του, ο οποίος έχει πει στις Αρχές ότι και στο παρελθόν ο 16χρονος είχε λιποθυμικά επεισόδια, κάτι που είναι ένα σύνηθες φαινόμενο σε αθλητές αυτού του σπορ, κάτι που ανέφερε και σε δηλώσεις του στον Alpha.

Ωστόσο,
η έρευνα του ιατροδικαστή θα ξεδιαλύνει
την υπόθεση καθώς δεν είναι ακόμη
ξεκάθαρο αν η πραγματική αιτία του
θανάτου του ήταν το λιποθυμικό επεισόδιο,
ή κάποιο χτύπημα αντιπάλου του στο
γυμναστήριο.

Γι’ αυτό και από το πόρισμα θα ξεκαθαρίσει αν θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες. Ηδη να τονιστεί πως η ομοσπονδία της πυγμαχίας έχει υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το περιστατικό.


Πηγή