Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αυτοί που σκόραραν στο ντεμπούτο τους στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Μάουρο Ικάρντι βρήκε δίχτυα στο παρθενικό του παιχνίδι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση αλλά δεν ήταν ο πρώτος και πιθανότατα δεν θα είναι ούτε ο τελευταίος. Εδώ θα θυμάται τους ποδοσφαιριστές, που κατάφεραν κάτι αντίστοιχο στα χρόνια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Φαουστίνο Ασπρίγια (Νιουκάστλ)

Ο σπουδαίος Κολομβιανός επιθετικός, που έκανε άνω-κάτω τις αντίπαλες άμυνες τη δεκαετία του ’90, συνέδεσε το όνομά του με την Πάρμα, στην οποία αγωνίστηκε σε δύο διαφορετικές περιόδους. Ενδιάμεσα φόρεσε τη φανέλα της Νιούκαστλ, η οποία ως δευτεραθλήτρια Αγγλίας συμμετείχε στο Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 1997-98. Αυτή ήταν και η μοναδική σεζόν, που ο Ασπρίγια αγωνίστηκε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τον ίδιο να κάνει απίθανο ντεμπούτο. Σημείωσε χατ-τρικ στην πρεμιέρα, στο 3-2 της Νιουκάστλ επί της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, αυτά ήταν και τα τελευταία του γκολ με τις «καρακάξες».

Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ίσως το καλύτερο ντεμπούτο που έχει κάνει ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού και ο Ασπρίγια έκανε πράγματα και θαύματα, όμως ο Ρούνεϊ ήταν ακόμη… teenager. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι της Γιουνάιτεντ κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, στην πρεμιέρα της σεζόν 2004-05, ήταν και το πρώτο γενικά του Άγγλου επιθετικού με τη φανέλα των «μπέμπηδων». Μόλις στα 19 του, ο Γουέιν Ρούνεϊ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο Ολντ Τράφορντ, σημειώνοντας χατ-τρικ στο 6-2 της ομάδας του επί των Τουρκων.

Ρομπέρτο Σολδάδο (Ρεάλ Μαδρίτης)

Ένα ντεμπούτο με γκολ, που ήρθε απέναντι σε μία ελληνική ομάδα. Μόλις στα 20 του, ο Ισπανός επιθετικός δεν είχε αγωνιστεί καν στο ισπανικό πρωτάθλημα με την Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ο Βαλντερέι Λουξεμπούργο, βλέποντας τα πράγματα να ζορίζουν απέναντι στον Ολυμπιακό, έριξε στη μάχη τον Σολδάδο στο 79’. Επτά λεπτά αργότερα, ούτε ο Ραούλ, ούτε ο Μπέκαμ, ούτε ο Ρομπίνιο, αλλά ο Σολδάδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1, στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής, για τη σεζόν 2005-06. Τα γκολ νωρίτερα είχαν σημειώσει Ραούλ και Καφές.

Τόνι Γουάτ (Σέλτικ)

Ένας ποδοσφαιριστής, που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην Σεντ Τζόνστον, όμως στο ξεκίνημά του είχε κάνει αίσθηση με τη φανέλα της Σέλτικ. Μόλις στα 19 του έκανε ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα, για την 3η αγωνιστική της σεζόν 2012-13. Ο Νιλ Λένον τον πέρασε ως αλλαγή στο 72’ και στο 83’ ο Γουάτ σκόραρε απέναντι στους «μπλαουγκράνα», στη νίκη της Σέλτικ με 2-1 στην Γλασκώβη.

Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Οι μοναδικές του παρουσίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήταν δύο σεζόν στο Γιουρόπα Λιγκ με τους «ροχιμπλάνκος». Η πρώτη παρουσία του Ντιέγκο Κόστα στο Τσάμπιονς Λιγκ συνδυάστηκε με την επιστροφή της Ατλέτικο Μαδρίτης στην ελίτ της Ευρώπης. Το παρθενικό του παιχνίδι στη διοργάνωση ήταν τη σεζόν 2013-14. Για την 3η αγωνιστική των ομίλων, η ομάδα του Σιμεόνε νίκησε εκτός έδρας 3-0 την Αούστρια Βιέννης, με τον Ντιέγκο Κόστα να πετυχαίνει δύο γκολ. Η συγκεκριμένη σεζόν ήταν η κορυφαία στην καριέρα του, ενώ οι «ροχιμπλάνκος» έφτασαν μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ο ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει σε έξι διαφορετικά ντεμπούτα του. Στο πρώτο του παιχνίδι με την εθνική Αγγλίας, στο πρώτο του παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Γιουρόπα Λιγκ), στο πρώτο του παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ, στο πρώτο του παιχνίδι στο Λιγκ Καπ, στο πρώτο του ντέρμπι Γιουνάιτεντ-Σίτι, αλλά και στο πρώτο του παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στην περσινή πρεμιέρα των ομίλων, ο Άγγλος επιθετικός μπήκε ως αλλαγή στο 77’ και επτά λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό 3-0 της Γιουνάιτεντ επί της Βασιλείας.

Ρομέλου Λουκάκου (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Εκτός από τον Ράσφορντ, ένας ακόμη επιθετικός της Γιουνάιτεντ έκανε πέρσι ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο παιχνίδι απέναντι στην Βασιλεία. Ο Βέλγος φορ είχε αγωνιστεί μόνο στο Γιουρόπα Λιγκ με Άντερλεχτ και Έβερτον, καταφέρνοντας να συνδυάσει την πρώτη του παρουσία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με γκολ. Ο Λουκάκου ήταν αυτός που έγραψε το 2-0, πριν ο Ράσφορντ διαμορφώσει αργότερα το τελικό αποτέλεσμα.

Γκαμπριέλ Ζεσούς (Μάντσεστερ Σίτι)

Πριν συμμετάσχει με τους «πολίτες» στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Βραζιλιάνος φορ δεν είχε αγωνιστεί ποτέ του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η Σίτι τον απέκτησε από την Παλμέιρας τον Ιανουάριο του 2017, με τον Ζεσούς να κάνει ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ στην περσινή πρεμιέρα των ομίλων. Η ομάδα του Πεπ Γκουρδιόλα πέρασε σαν «σίφουνας» από το Ντε Κάιπ, επικρατώντας της Φέγενορντ με 4-0, με το νεαρό επιθετικό να σημειώνει το τρίτο τέρμα των φιλοξενούμενων.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή