Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Αυτοί που φόρεσαν το 24 του «Black Mamba» στην Μπάρτσα

Αυτοί που φόρεσαν το 24 του «Black Mamba» στην Μπάρτσα

Γνωστός φαν του ποδοσφαίρου ο σπουδαίος Κόμπι Μπράιαντ. Είχε δηλώσει οπαδός της Μίλαν αλλά και της Μπαρτσελόνα με τη φανέλα της οποίας είχε φωτογραφηθεί φορώντας μάλιστα και το νούμερο 24. Το gazzetta.gr θυμάται πέντε πρώην παίκτες της Μπάρτσα που είχαν το Νο24 στη φανέλα τους. Όπως ο αδικοχαμένος σούπερ σταρ του ΝΒΑ.

Φερνάντο Κόουτο

Το καλοκαίρι του 1996, ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός αφίχθη στο Καμπ Νου μαζί με το συμπατριώτη του, Βίτορ Μπαϊα, ενώ εκεί βρισκόταν ήδη ο Λουίς Φίγκο. Ο Φερνάντο Κόουτο πήρε το Νο24 στη φανέλα, το οποίο νωρίτερα είχε ο Ισπανός μέσος, Ρότζερ Γκαρσία. Φορώντας αυτό το νούμερο κατέκτησε το κύπελλο κυπελλούχων στην πρώτη του σεζόν στην Μπαρτσελόνα, όμως στη δεύτερη χρονιά του στους Καταλανούς επέλεξε το Νο5. Το 1998, έπειτα από δύο χρόνια παρουσίας στην ομάδα, αποχώρησε.

Κάρλες Πουγιόλ

Ο Λουίς Φαν Χααλ τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα το 1999, με τον 21χρονο – τότε – αμυντικό να επιλέγει το Νο32. Ωστόσο, στη συνέχεια ο Κάρλες Πουγιόλ… κατέβηκε σε νούμερο και τη διετία 2000-2002 είχε το 24 στην πλάτη. Σε όλο αυτό το διάστημα, ο Ισπανός αγωνιζόταν στο δεξί άκρο της άμυνας, όμως ο μετέπειτα εμβληματικός αρχηγός μετακινήθηκε στα στόπερ και μέχρι το 2014 – όταν και αποχώρησε από την ενεργό δράση – φορούσε το Νο5.

Αντρές Ινιέστα

Μετά την επιλογή του Πουγιόλ στο Νο5, το «24» έμεινε χωρίς κάτοχο για τη σεζόν 2002-03. Ωστόσο, δεν έμεινε για πολύ καιρό «ορφανό», αφού το 2003 το επέλεξε ένας ακόμη ποδοσφαιριστής, που μόλις είχε ανέβει από τη Μασία και έμελλε να αφήσει ιστορία στην ομάδα. Ο Αντρές Ινιέστα. Ο Ισπανός μέσος είχε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια (2003-2007) το Νο24 στην πλάτη και μάλιστα με αυτόν τον αριθμό στη φανέλα κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ του 2006.

Γιάγια Τουρέ

Το 2007 ο Ινιέστα άφησε το Νο24, επιλέγοντας το Νο8, όμως ο προηγούμενος αριθμός στη φανέλα του βρήκε άμεσα κάτοχο. Αυτός ήταν ο Γιάγια Τουρέ, ο οποίος μόλις είχε αφιχθεί στο Καμπ Νου. Ο Ιβοριανός άσος πήρε θέση βασικού στη μεσαία γραμμή των «μπλαουγκράνα», όμως μετά την έλευση του Πεπ Γκουαρδιόλα έγινε δεύτερη επιλογή πίσω από τον Μπουσκέτς. Σε πολλά παιχνίδια αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας και μέχρι το 2010, όταν και αποχώρησε, φορούσε το Νο24.

Ζερεμί Ματιέ

Μετά τον Τουρέ, το Νο24 φόρεσε για μία σεζόν ο Φοντάς και για άλλη μία ο Σέρτζι Ρομπέρτο. Πιο μόνιμο κάτοχο βρήκε το 2014, όταν ο Ζερεμί Ματιέ πήρε μεταγραφή από τη Βαλένθια στην Μπαρτσελόνα. Ο Γάλλος αμυντικός επέλεξε το συγκεκριμένο αριθμό στη φανέλα και τον είχε σε όλο το διάστημα της παραμονής του στο Καμπ Νου. Αγωνίστηκε για τρία χρόνια στην Μπαρτσελόνα, χωρίς ποτέ να καταφέρει να καθιερωθεί στην αρχική ενδεκάδα. Μετά τον Ματιέ, το Νο24 έχουν φορέσει μέχρι σήμερα ο Μίνα και ο Βερμάλεν.


Πηγή