Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αυτό είναι το καλύτερο γκολ του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Γαλλία κατέκτησε φέτος το Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως αυτό δεν της έφτανε: το βραβείο για το καλύτερο γκολ της διοργάνωσης κατέληξε επίσης σε Γάλλο ποδοσφαιριστή!

Και δικαίως, μάλλον, αφού πράγματι το γκολ του Μπενζαμέν Παβάρ κόντρα στην Αργεντινή για τα προημιτελικά της διοργάνωσης ήταν εντυπωσιακό, αλλά και κρίσιμο, αφού με αυτό η Γαλλία ισοφάρισε σε 2-2, και άνοιξε το δρόμο για την ανατροπή και το τελικό 4-3.

Περίπου 3 εκατομμύρια ήταν οι ποδοσφαιρόφιλοι από όλο τον κόσμο που ψήφισαν στη διαδικτυακή ψηφοφορία της FIFA, δίνοντας την πρωτιά στο γκολ του Παβάρ. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η έξυπνη συρτή εκτέλεση φάουλ του Χουάν Κιντέρο στο παιχνίδι της Κολομβίας με την Ιαπωνία, ενώ στην τρίτη θέση το εκπληκτικό μακρινό σουτ του Λούκα Μόντριτς στο παιχνίδι της Κροατίας με την Αργεντινή.

Σημειωτέον ότι ο Παβάρ έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος νικητής στην ιστορία του βραβείου, που απονέμεται από το 2006. Πριν από αυτόν το είχαν κατακτήσει ο Αργεντίνος Μάξι Ροντρίγκες, ο Ουρουγουανός Ντιέγκο Φορλάν και ο Κολομβιανός Χάμες Ροντρίγκες.

localStorage.clear();


Πηγή