Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Αυτό το πιο σύνηθες λάθος των προπονητών σύμφωνα με τον Πεπ Γκουαρδιόλα

Αυτό το πιο σύνηθες λάθος των προπονητών σύμφωνα με τον Πεπ Γκουαρδιόλα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Soccer AM, ο Πεπ Γκουαρδιόλα γύρισε το χρόνο πίσω, θυμήθηκε τον ποδοσφαιριστή που θαύμαζε όταν ήταν πιτσιρικάς, ανέφερε το πιο γλυκό τρόπαιο που κατέκτησε στην καριέρα του και αναφέρθηκε και στα λάθη που έχει κάνει, σε θέματα μεταγραφών

Ο Καταλανός νυν κόουτς της Μάντσεστερ Σίτι είπε χαρακτηριστικά:

Για τον παίκτη που θαύμαζε: «Μπερντ Σούστερ… Έπαιζε στη Μπαρτσελόνα, Γερμανός. Με μαλλιά… πιο όμορφα από τα δικά μας. Ήταν είδωλό μου τότε. Έπαιζε στο κέντρο. Αυτός και ο Πλατινί ήταν οι ήρωές μου».

Για τα συναισθήματά του πριν από τα ματς: «Πάντοτε είμαι νευρικός πριν από παιχνίδια… Περισσότερο ήμουν νευρικός στο ντεμπούτο μου ως ποδοσφαιριστής παρά ως προπονητής. Ήμουν 19 ετών τότε, Έπαιζα στο Καμπ Νόου μπροστά σε τόσο κόσμο…»

Για το τρόπαιο που θεωρεί πως ήταν το καλύτερο απ’ όλα: «Το πρώτο πρωτάθλημα ήταν το καλύτερο. Ήμασταν πολύ καλοί. Νικήσαμε στη Μαδρίτη 6-2. Νικήσαμε 12 σερί ματς»

Για τα λάθη του: «Τα μεγαλύτερα λάθη γίνονται όταν διώχνεις έναν παίκτη ή αγοράζεις έναν άλλον… Μπορεί να διώξεις έναν και μετά να καταλάβεις ότι μπορούσε να συνεχίσει άλλες δυο σεζόν και αυτός που αγοράζεις είναι χειρότερος από αυτόν που είχες και έφυγε… Στο ποδόσφαιρο παίρνεις μια απόφαση κι ακόμα κι αν είναι λάθος, σε 4-5 λεπτά πρέπει να πάρεις μια άλλη… Πρέπει να το ξεχνάς και να προχωράς».

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή