Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Ολυμπιακός - Ξάνθη: 2-0 το σκορ του πρώτου ημιχρόνου

Αφιέρωμα της Gazzetta dello Sport: Ο αήττητος Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είναι η μία από τις τέσσερις αήττητες ομάδες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και η Gazzetta dello Sport τον αποθεώνει.

Με τη δράση να έχει σταματήσει λόγω κορονοϊού, ο διεθνής αθλητικός Τύπος κάνει διάφορα αφιερώματα και στην Ιταλία ένα εξ αυτών -και συγκεκριμένα της Gazzetta dello Sport- είχε ως θέμα τις ομάδες που παραμένουν αήττητες στα πρωταθλήματα τους.

Τέσσερις είναι όλες κι όλες και η μία από αυτές είναι ο Ολυμπιακός (Μακάμπι Τελ Αβίβ, Λουντογκόρετς και η Γιουρόπα από το Γιβραλτάρ οι άλλες τρεις), ο οποίος έχει απολογισμός 20 νίκες και 6 ισοπαλίες μέχρι στιγμής.

Οι Ιταλοί γράφουν ότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι πλέον στο +14 από τον ΠΑΟΚ και ουσιαστικά σίγουρη πρωταθλήτρια, ενώ από εκεί και πέρα στέκεται στο γεγονός ότι έχει την καλύτερη επίδοση στην επίθεση (53 γκολ) και στην άμυνα (9), όπως και τον πρώτο σκόρερ με τα 17 γκολ του Ελ Αραμπί.

Η Gazzetta dello Sport σημειώνει ότι η τελευταία ομάδα που δεν έχασε από τον Ολυμπιακό είναι η ΑΕΚ του Μάσιμο Καρέρα (0-0 στο ΟΑΚΑ), ενώ στο σχετικό κομμάτι γίνεται αναφορά στην ποινή των ΠΑΟΚ και Ξάνθης λόγω του θέματος της πολυιδιοκτησίας, όπως και στον Ιβάν Σαββίδη για τα γεγονότα του παιχνιδιού με την ΑΕΚ το 2018.


Πηγή