Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Βαλένθια: Ο Γκασπερίνι μας έβαλε όλους σε κίνδυνο

Βαλένθια: Ο Γκασπερίνι μας έβαλε όλους σε κίνδυνο

Στην αποκάλυψη ότι είχε κορονοϊό προχώρησε ο προπονητής της Αταλάντα, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στην Gazzetta dello Sport. Μάλιστα, ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως φοβήθηκε ακόμα και για τη ζωή του.

«Είχα κορονοϊό, βρέθηκα θετικός μόλις γυρίσαμε από τη Βαλένθια. Ήμουν εξαντλημένος. Σκέφτηκα ακόμη και τον θάνατο. Ο πόνος που άφησε ο ιός στην πόλη του Μπέργκαμο θα μας δώσει ώθηση να συνεχίσουμε στο Champions League», τόνισε ο Γκασπερίνι.

Αναφερόμενος στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, είπε: «Είμαστε στην τέταρτη θέση, δεν κοιτάζω την Ίντερ που βρίσκεται στην τρίτη. Κοιτάζω τη Ρόμα που βρίσκεται στην πέμπτη θέση. Είμαι αντίθετος με τις πέντε αλλαγές».

Σφοδρή επίθεση της Βαλένθια

Τα όσα αποκάλυψε ο Γκασπερίνι, ο οποίος είχε καθίσει στον πάγκο της ομάδας του στη ρεβάνς με τη Βαλένθια για τη φάση των «16» του Champions League, επί ισπανικού εδάφους τον Μάρτιο, σχολίασε με άκρως επικριτικό τρόπο ο ισπανικός σύλλογος.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της συνέντευξης του Ιταλού αλενατόρε, οι «νυχτερίδες» εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία υπογράμμιζαν την έκπληξη από όσα έγιναν γνωστά.

«Η Βαλένθια θέλει να εκφράσει δημόσια την έκπληξή στα σχόλια του προπονητή της Αταλάντα,  Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι, δηλώνοντας ότι, τόσο την προηγούμενη όσο και την ημέρα του αγώνα που διεξήχθη στις 10 Μαρτίου στο “Μεστάγια”, ο προπονητής της αντίπαλης ομάδας, γνώριζε ότι είχε συμπτώματα κορονοϊού, χωρίς να λάβει προληπτικά μέτρα. Η συγκεκριμένα ενέργεια έβαλε σε κίνδυνο πολλές ανθρώπινες ζωές, κατά το διάστημα διαμονής τους στη Βαλένθια.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτό το παιχνίδι διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας, με εντολή των ισπανικών υγειονομικών Αρχών, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του COVID-19, ακριβώς λόγω της παρουσίας ατόμων από μια περιοχή (Μπέργκαμο) που είχε ταξινομηθεί δημοσίως “σε κίνδυνο” εκείνη τη στιγμή», αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι μία εβδομάδα μετά τον αγώνα, η Βαλένθια είχε γνωστοποιήσει ότι το 35% της ομάδας και του προσωπικού της είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό.


Πηγή