Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι θα γίνει με τα εγχώρια και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των βρετανικών ομάδων

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ «πάγωσε» για κάποιες ημέρες την ποδοσφαιρική δράση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ήδη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο -μεταξύ άλλων- αναβλήθηκαν όλες οι αναμετρήσεις σε Αγγλία και Σκωτία. Ωστόσο, η μπάλα αναμένεται να κυλήσει ξανά στο χορτάρι -τουλάχιστον στην πλειοψηφία των βρετανικών γηπέδων. Λόγω των όσων διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες στο Νησί, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, αναπροσαρμογές στο πρόγραμμα υπήρξαν και σε ευρωπαϊκούς αγώνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αγώνας της Ρέιντζερς με τη Νάπολι για τους ομίλους του Champions League που μετατέθηκε κατά μια ημέρα (από 13/9 σε 14/9) και η αναμέτρηση Άρσεναλ – Αϊντχόφεν για τους ομίλους του Europa League, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη (15/9), αλλά αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε η UEFA, λόγω «σοβαρών περιορισμών στο προσωπικό της Αστυνομίας», φαίνεται ότι θα είναι οι μοναδικές ευρωπαϊκές συναντήσεις βρετανικών ομάδων που θα επηρεαστούν αυτή την εβδομάδα.

Όπως ανέφερε το BBC Sport, ο αγώνας της Τσέλσι με τη Σάλτσμπουργκ για τη φάση των ομίλων του Champions League, την Τετάρτη (14/9), θα διεξαχθεί όπως είχε προγραμματιστεί, αφού -σύμφωνα με την UEFA- υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την ασφάλεια στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Περίπου 3.000 οπαδοί της αυστριακής ομάδας αναμένονται στον αγώνα.

Εν τω μεταξύ, η Τότεναμ επιβεβαίωσε ότι ο εκτός έδρας αγώνας της για το Champions League με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, την Τρίτη (13/9) «προχωρά όπως είχε προγραμματιστεί», ενώ η Λίβερπουλ υποδέχεται την ίδια ημέρα τον Άγιαξ στο «Άνφιλντ» και η Σέλτικ ταξιδεύει στην Πολωνία για να αντιμετωπίσει τη Σαχτάρ Ντόνετσκ (παίζει στη γειτονική Πολωνία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία) την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, ο εντός έδρας αγώνας της Μάντσεστερ Σίτι για το Champions League με την Μπορούσια Ντόρτμουντ την Τετάρτη πρόκειται να διεξαχθεί κανονικά, όπως και ο αγώνας της συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ στο Europa League με τη Σερίφ Τίρασπολ στη Μολδαβία την Πέμπτη (15/9).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Europa Conference League, η Γουέστ Χαμ θα αγωνιστεί κανονικά εκτός έδρας, στη Δανία, με αντίπαλο τη Σίλκεμποργκ, επίσης την Πέμπτη, ενώ η Χαρτς ταξιδεύει στη Λετονία για να αναμετρηθεί με τη Ρίγα Σκόλα την ίδια ημέρα για το Conference League.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Συνεχίζεται, αλλά… λειψή η Premier League

Πάντως, οι αγώνες της Premier League θα ξαναρχίσουν αυτό το Σαββατοκύριακο (17-18/9), μετά την αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος ως ένδειξη σεβασμού για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, όπως έκανε γνωστό η διοργανώτρια Αρχή.

Ωστόσο, δεν θα γίνουν όλα τα ματς. Συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν οι επτά από τις δέκα προγραμματισμένες συναντήσεις της Λίγκας. Δύο αναβλήθηκαν για τη διοργάνωση της κηδείας της βασίλισσας, ενώ ο αγώνας της Μπράιτον με την Κρίσταλ Πάλας, που θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, είχε ήδη αναβληθεί λόγω… σιδηρόδρομου.

Συγκεκριμένα, οι αγώνες που δεν θα διεξαχθούν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου είναι το ντέρμπι του «Στάμφορντ Μπριτζ» μεταξύ της Τσέλσι και της Λίβερπουλ και του «Ολντ Τράφορντ», όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα υποδεχόταν τη Λιντς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή