Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Βασιλειάδης: Στόχος η καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος»

Βασιλειάδης: Στόχος η καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος»

Με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη να υπεραμύνεται των νέων ρυθμίσεων, εστιάζοντας στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της διαπλοκής, του «μαύρου χρήματος» και στην επιβολή της διαφάνειας και της νομιμότητας, και με την αντιπολίτευση να ζητά αποσαφηνίσεις και περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές, ολοκληρώθηκε και σε Β’ ανάγνωση η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Βασιλειάδης διαβεβαίωσε ότι μέχρι αύριο το πρωί και πριν από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, θα υπάρξουν περαιτέρω νομοθετικές βελτιώσεις. Μία από αυτές θα προβλέπει ότι για το διορισμό των μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Απαντώντας στη κριτική που δέχθηκε από την Αντιπολίτευση σχετικά με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο κ. Βασιλειάδης επέμεινε «ότι πρώτη φορά θα υπάρχει μια ανεξάρτητη αρχή που θα έχει ουσιαστικό ρόλο στον έλεγχο του “μαύρου χρήματος” με τα εργαλεία που της δίνει το νομοσχέδιο».

Μίλησε για μια ακόμη μεταρρύθμιση στο χώρο του αθλητισμού που λύνει γραφειοκρατικά προβλήματα, δίνει ισορροπημένες λύσεις, διασφαλίζει την ορθότητα και κυρίως επιβάλλει τον έλεγχο και τη νομιμότητα στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Έμφαση έδωσε ο κ. Βασιλειάδης και στον έλεγχο των Ομοσπονδιών από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, τονίζοντας ότι «το κυριότερο είναι ότι το πόρισμά του δεν θα καταλήγει στο καλάθι των αχρήστων».

Η εισηγήτρια της ΝΔ, Άννα Καραμανλή, έκανε λόγο για ανεπαρκείς και αντικρουόμενες απαντήσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, και τόνισε ότι δεν έπεισε ούτε για το κόστος λειτουργίας της ΕΕΑ ούτε για τη στελέχωση και τη σύνθεσή της. Πάντως, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της θα στηρίξει τις διατάξεις που βοηθούν στον έλεγχο σε βάθος των Ομοσπονδιών.

«Δεν μας έπεισε για τα κίνητρά της η κυβέρνηση. Δεν διαφωνούμε στο πυρήνα του νομοσχεδίου, στηρίζουμε άρθρα που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως δεν βελτιώνει το πρόβλημα με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ενώ ενισχύει τον κρατικό παρεμβατισμό και στρέφεται κατά του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού», κατέληξε η κ. Καραμανλή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή