Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Βράνιες: Δεν είμαι εθνικιστής

Βράνιες: Δεν είμαι εθνικιστής

Ο Όγκνιεν Βράνιες παραχώρησε συνέντευξη σε Μέσο της πατρίδας του, με τον Βόσνιο αμυντικό της ΑΕΚ να απαντάει για όσους τον παρουσιάζουν ως εθνικιστή.

Μεταξύ άλλων ο έμπειρος άσος αναφέρθηκε στη ζωή στην Αθήνα και για το γεγονός πως το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε κρίση, ενώ υπάρχουν ποδοσφαιριστές ποιότητας με υψηλά συμβόλαιο.

Αποσπάσματα από τα όσα είπε ο Βράνιες στην sport.avaz.ba

Για το γεγονός ότι παρουσιάζεται ως εθνικιστής: «Δεν είμαι εθνικιστής, όπως κάποιοι θέλουν να με παρουσιάσουν. Πάντα πέθαινα με τη φανέλα της Εθνικής Βοσνίας. Θα ερχόμουν αλλιώς σε αυτή τη συνέντευξη με τον φίλο μου από τη Σρεμπρένιτσα που με επισκέπτεται εδώ στην Αθήνα; Αυτός είναι ο τρόπος που με περιγράφουν μερικοί; Και αν συνεχίσετε να επιμένετε σε αυτό μπορούμε να διακόψουμε τη συνέντευξη. Μπορούμε να μιλήσουμε μόνο για θέματα που αφορούν τα αθλητικά».

Για τον λόγο που το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε κρίση, ενώ επενδύονται πολλά χρήματα: «Εδώ, στους καλύτερους συλλόγους παίζουν κυρίως ξένοι, οι οποίοι είναι επίσης οι καλύτεροι παίκτες. Αυτό σημαίνει πως η παραγωγή των εγχώριων παικτών σταματά ή περιορίζεται. Αυτός είναι ο κύριος λόγος».

Για τη ζωή του στην Ελλάδα: «Η Αθήνα είναι η καλύτερη πόλη του κόσμου. Η πόλη, το κλίμα και τα πάντα είναι ό,τι καλύτερο και οι Αθηναίοι είναι αρκετά ίδιοι με εμάς. Επίσης υπάρχουν συχνά πτήσεις από την Αθήνα για την πατρίδα μου. Τι άλλο να χρειάζεται κανείς για μια άνετη ζωή με ποιότητα».

Για την εμφάνιση της Βοσνίας στο ΟΑΚΑ: «Ήταν απογοητευτικό. Καλύτερα να μην είχα πάει ποτέ στο παιχνίδι ή να μην το παρακολουθούσα. Ήταν καταστροφή. Δεν ξέρω. Νόμιζα ότι κάποια πράγματα θα άλλαζαν, τουλάχιστον μετά το ματς στην Αθήνα. Αλλά μην με ρωτήσετε τι ακριβώς»


Πηγή