Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ο Γιώργος Βόβορας αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Βόβορας: Παίξαμε σαν οικογένεια

Ο Γιώργος Βόβορας μιλώντας για τη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί της Μπάγερν στάθηκε στους Διαμαντίδης, Αλβέρτη και τα όσα είπαν μετά τα δύο παιχνίδια στην Ισπανία, ενώ εξήγησε ότι η ομάδα έπαιξε σαν πραγματική οικογένεια.

Στην πρώτη του τοποθέτηση, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, είπε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι για 40 λεπτά είχαμε την διάρκεια που χρειάζεται για να κερδίσεις ένα ματς και ειδικά απέναντι σε μια ομάδα που έχει εξαιρετικό feeling και έχει παίξει πολύ καλά στα τελευταία παιχνίδια. Και σίγουρα δεν είχε την δική μας πίεση. Όπως έχουμε πει για να μπορέσεις να αποβάλεις την πίεση, ήταν ο στόχος της άμυνας και το πώς θα μπορέσεις να μπεις στο παιχνίδι. Ήταν πολύ σημαντικό και οδηγός για τη συνέχειας. Ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά και σε γενικές γραμμές η αμυντική μας προσέγγιση ήταν εξαιρετική. Είναι κάτι που πρέπει να διατηρήσουμε ώστε να μπορέσουν να μας εξελίξουν ως ομάδα».

Για την ομαδική άμυνα: «Υπήρχε μια ηρεμία στην ομάδα τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Παρόλο που ξέρουμε ότι υπάρχει το ‘πρέπει’ είχαμε μια ηρεμία στην απόφαση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Να μπορέσεις με ηρεμία να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δουλέψεις, η ομάδα να εξελιχθεί και να κερδίσει παιχνίδια για να αποκτήσει αυτήν την ηρεμία. Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος γι’ αυτό το ματς. Παίξαμε με ηρεμία και μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο δεν πήγαμε σε βιαστικές επιθέσεις. Υπήρχε μια ηρεμία που είναι το πιο σημαντικό. Θα υπάρχουν καλές στιγμές θα υπάρχουν και οι κακές στιγμές. Ετσι ειναι η σεζόν, Είναι απαιτητική η EuroLeague. Όμως πρέπει σε κακές στιγμές να έχουμε την ηρεμία και να συνεχίζουμε τη δουλειά. Είναι ο μόνος δρόμος. Στο τρίτο δεκάλεπτο μας πήγαν πιο κοντά στο καλάθι με τα τα ποσταρίσματα του Ρέινολντς. Χάσαμε κάποια ομαδικά ριμπάουντ και ήταν πιο πολύ οι επιλογές της Μπάγερν που μας οδήγησαν σε λιγότερα ριμπάουντ».

Για την εμφάνιση του Σαντ-Ρος: «Τόσο στην ατομική όσο και στην ομαδική άμυνα ήταν εξαιρετικός. Οι ομάδες χτίζονται σιγά σιγά, για να καταλάβει ο καθένας τον ρόλο του, χρειάζεται χρόνος. Είδατε τι έγινε με τον Γιώργο Καλαϊτζάκη, μέσα από την άμυνα βρήκε έναν ρόλο. Μάρκαρε τον Μπάλντγουιν, κερδίσαμε έναν παίκτη που μας έδωσε ποιοτικά λεπτά. Έτσι είναι κι ο Χάουαρντ Σαντ Ρος, έχει επιρροή στο παιχνίδι μας τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Το πιο σημαντικό για μένα σήμερα είναι ότι οδηγήσαμε μια ομάδα με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας σε 12 ασίστ και 17 λάθη. Είχαμε ένα από τα πιο χαμηλά ratio στην EuroLeague, κάτι που δεν μας αντιπροσωπεύει ως ομάδα».

Για τη διαφορά που υπήρξε σε σχέση με τα ματς στην Ισπανία: «Μέσα σε μία πολύ μεγάλη σεζόν, όπως σε Βαλένθια και Βιτόρια, μπορεί ένα παιχνίδι να ξεφύγει και να μην μπορέσεις να ελέγξεις τα συναισθήματά σου. Σε μία τόσο μεγάλη διαδρομή, έρχονται τέτοιοι αγώνες. Το θέμα είναι πώς αντιδράς σε αυτές τις βραδιές. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα είναι οικογένεια, αντιδράσαμε ως τέτοια. Αν δείτε τον πάγκο μας, θα δείτε πως όλοι ήταν έτοιμοι και με ενέργεια. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος. Φυσικά μιλήσαμε και προσπαθήσαμε να αλλάξουμε πράγματα. Όταν έχεις τη δυνατότητα να μιλήσουν ο Φραγκίσκος ο Δημήτρης στους παίκτες και να πουν τι πρέπει να κάνουν, είναι σημαντικό εχέγγυο»

Για τον Γιώργο Παπαγιάννη: «Προσπαθούμε να βάλουμε νέα πράγματα στο παιχνίδι, αυτό θέλει χρόνο. Αμυντικά όμως, όταν είναι μέσα στο γήπεδο, αλλάζει όλη την αμυντική μας εικόνα. Βελτιώνεται διαρκώς, στόχος μας είναι να εξελίξουμε τους παίκτες μας. Σε ό,τι αφορά στον Ντίνο Μήτογλου, έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στην αρχή, μπορεί σε κάποια παιχνίδια να μην ήταν το ίδιο καλός, αλλά μιλάμε για μαραθώνιο. Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να είναι όλοι στο κόκκινο όλη τη σεζόν».

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή