Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Βόλεϊ ανδρών: Όλα έτοιμα στην Καλαμάτα για το Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας

Για τρίτη φορά η Καλαμάτα θα φιλοξενήσει το final-4 του κυπέλλου Ελλάδας ανδρών, με το κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» να είναι έτοιμο για ένα διήμερο γιορτή του βόλεϊ.

Το πρώτο σερβίς της τελικής φάσης της διοργάνωσης δόθηκε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο ιστορικό δημαρχείο της πόλης, με τον οικοδεσπότη του final-4 και Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο μαζί με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργο Καραμπέτσο να καλωσορίζουν τους τέσσερις φιναλίστ (Π.Α.Ο.Κ., Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Μίλωνα), τους δημοσιογράφους, τους παράγοντες και τους φίλους του αθλήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας στάθηκε στην χρονιά σταθμός όπως χαρακτήρισε την φετινή για το ανδρικό βόλεϊ, με τις επιτυχίες των ελληνικών συλλόγων να αποτελούν σημείο αναφοράς για την πορεία της Εθνικής μας ομάδας.

Το πρόγραμμα των αγώνων

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

  • Α’ Ημιτελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 18.00 (ERTSPORTS 1): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
  • Β’ Ημιτελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 21.15 (ΕΡΤ-3): Π.Α.Ο.Κ. – Παναθηναϊκός Α.Ο.

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

  • Τελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 21.30 (ΕΡΤ-3): Νικητής Α’ Ημιτελικού – Νικητής Β’ Ημιτελικού

Σάκης Ψάρρας (Μίλωνας): Ξύπνησαν αναμνήσεις, θα χαρούμε την συμμετοχή μας

Ο προπονητής του Μίλωνα Σάκης Ψάρρας δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε μια βολεϊκή πόλη όπως η Καλαμάτα. Πολλοί αθλητές, προπονητές έχουν βγει από αυτήν την πόλη. Προσωπικά μου ξύπνησαν αναμνήσεις, όταν το 2003 ως πασαδόρος της Νίκαιας και αουτσάιντερ της διοργάνωσης φτάσαμε στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και την ΕΟΠΕ που μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε ένα ωραίο τουρνουά σε αυτή την πόλη.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό, έχουμε κάνει πολλές υπερβάσεις φέτος. Παίξαμε στην Ευρώπη για πρώτη φορά, μπήκαμε στα πλέι οφ και διεκδικούμε το πρωτάθλημα, έχουμε γεμίσει το γήπεδό μας. Έχει γίνει πολύ σοβαρή στην ομάδα από τη διοίκηση έως το σταφ και τους παίκτες, είμαστε εδώ για να χαρούμε τη συμμετοχή. Είμαστε οι μόνοι που αν δεν πάρουμε το κύπελλο δε θα είμαστε αποτυχημένοι. Είμαστε το αουτσάιντερ και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την έκπληξη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια, εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Αλμπέρτο Τζουλιάνι (Ολυμπιακός): Ήρθαμε στην Καλαμάτα να κάνουμε αυτό που πρέπει

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε: «Θέλω να πω ευχαριστώ στον πρόεδρο της ομοσπονδίας και στον δήμαρχο της Καλαμάτας για τη διοργάνωση του Final 4. Είναι φανταστικό μέρος. Αύριο θα παίξουμε με μια ομάδα, την οποία σεβόμαστε πάρα πολύ. Είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτό που πρέπει. Ο τελικός είναι σε δεύτερο πλάνο, πρώτα από όλα σκεφτόμαστε τον ημιτελικό κόντρα στον Μίλωνα».

Γιόσκο Μιλενκόσκι (ΠΑΟΚ): Φαβορί ο Παναθηναϊκός

Ο προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. Γιόσκο Μιλενκόσκι δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ, που προκριθήκαμε στο Final-4. Είμαστε έτοιμοι. Το κύπελλο είναι η διοργάνωση που δεν έχει φαβορί. Έχουμε να χάσουμε από τις 14 Ιανουαρίου, από τότε έχουμε μόνο νίκες στην Ελλάδα και τις περισσότερες με 3-0. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε τους αγώνες. Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, άλλωστε στους επτά αγώνες που έχουμε παίξει φέτος έχει κερδίσει τους τέσσερις. Ωστόσο, εμείς θα δώσουμε ότι έχουμε».

Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Παναθηναϊκός): Ρεβάνς για τις δύο ήττες που προηγήθηκαν

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Θελουμε να ευχαριστήσουμε το δήμο της Καλαμάτας και την ομοσπονδία για τη διοργάνωση του final 4. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και είναι τιμη να βρισκόμαστε σε ένα Final 4. Για την τοπική ομάδα ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή άνοδο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτή τη διοργάνωση βρίσκονται οι ομάδες που απέδωσαν το καλύτερο βόλεϊ. Δεν υπάρχουν φαβορί. Όλες οι ομάδες έχουν τις ιδέες πιθανότητες.

Όσον αφορά την ομάδα μου έχουμε ένα δύσκολο αγώνας. Σκεφτόμαστε μόνο τον ημιτελικό. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ μας νίκησε τις προηγούμενες δυο φορές που αναμετρηθήκαμε και στο ημιτελικό θελουμε να πάρουμε μια άτυπη ρεβάνς για τις ήττες που προηγήθηκαν».


Πηγή