Παρασκευή , 3 Μάιος 2024

Βόλεϊ γυναικών: Θρίαμβος του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού (3-0) και πρώτη θέση

Σαρωτικός ήταν ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την 15η αγωνιστική της Volley League Γυναικών, κερδίζοντας με 3-0 σετ στο «Μ. Μερκούρη».

Οι «ερυθρόλευκες» κυριάρχησαν εξ ολοκλήρου στην αναμέτρηση και ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης.

Φτάνουν στους 38 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός θα μείνει στους 35, και η μάχη της κορυφής θα είναι σίγουρα μεγάλη. Με αυτό το αποτέλεσμα μάλιστα, οι Πειραιώτισσες «αγκάλιασαν» το πλεονέκτημα έδρας για τους τελικούς, αφού στο πρώτο ματς οι «πράσινες» είχαν νικήσει με 3-2 σετ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εικόνα του αγώνα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα στο ντέρμπι των «αιωνίων», και διατήρησε για λίγη ώρα το ισχνό του προβάδισμα. Οι φιλοξενούμενες όμως θωράκισαν το μπλοκ τους και κατάφεραν να σβήσουν τη διαφορά μέχρι τα μέσα του πρώτου σετ. Οι παίκτριες του Λορέντζο Μιτσέλι, όμως, πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ, βρήκαν απόσταση ασφαλείας και έχοντας καλή επίθεση έκαναν το 1-0 (25-19).

Στην επανάληψη το «τριφύλλι» πήρε πρώτο τα ηνία του ματς, και έφτασαν τη διαφορά ως το +3, στοχεύοντας για την ισοφάριση. Μέχρι το 9-11 όμως είχαν το προβάδισμα, μιας και οι γηπεδούχες με δικό τους σερί προσπέρασαν (14-11), και δεν έχασαν τον έλεγχο μέχρι το τέλος (25-21).

Στο τρίτο και τελευταίο σετ, οι “πράσινες” προσπάθησαν ξανά να πιέσουν, παίζοντας πιο δυνατά στου Ρέντη, αλλά οι Πειραιώτισσες δεν επέτρεψαν να ξεφύγει ο αντίπαλός τους. Με κορυφαία τη Μίλιτσα Κούμπουρα έφτασαν την απόσταση στο +6 (20-14), και έδειξαν να τελειώνουν το ματς.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε και πάλι, και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση διεκδικώντας επί ίσοις όροις το τρίτο μέρος (22-22), αλλά μετά από διπλό match ball ο Ολυμπιακός πήρε το σετ και κέρδισε εμφατικά τον αγώνα, για να ανέβει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος (26-24).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σετ: 25-19, 25-21, 26-24


Πηγή