Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παραγωγός σε ντοκιμαντέρ του National Geographic για τους μετανάστες

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποφάσισε να επενδύσει ως παραγωγός σε ντοκιμαντέρ του National Geographic με τίτλο Flagmakers (κατασκευαστές σημαιών), που αφορά κυρίως σε μετανάστες που δουλεύουν σε εργοστάσιο στο Ουίσκονσιν.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ πραγματεύεται με την εργασία δεκάδων μεταναστών που δουλεύουν σε εργοστάσιο της Πολιτείας του Ουισκόνσιν όπου εδρεύουν οι Μπακς, με τους οποίους διαπρέπει ο Giannis έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα NBA και δύο τίτλους MVP.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To εργοστάσιο κατασκευάζει 5 εκατομμύρια αμερικανικές σημαίες τον χρόνο, με τον Giannis να εξηγεί τους λόγους που πήρε την απόφαση αυτή: «Ως μετανάστης θεωρώ το συγκεκριμένο φιλμ εξαιρετικά προσωπικό και μια βαθιά συγκινητική απόδειξη για όσους αποκαλούν αυτή τη χώρα “σπίτι”. Καθένα από αυτά τα εμπνευσμένα άτομα έχουν ξεπεράσει αντιξοότητες και προκλήσεις στη ζωή τους και φέρνουν αυτές τις μοναδικές εμπειρίες και ιστορίες, καθώς κατασκευάζουν την αμερικανική σημαία».

Ο Γιάννης, παιδί μεταναστών από την Νιγηρία, γεννήθηκε στην Ελλάδα και μεγάλωσε στα Σεπόλια όπου πέρασε δύσκολα παιδικά και εφηβικά χρόνια. Η χώρα μας τον αγκάλιασε και αυτός το ανταποδίδει φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο.

Πριν από λίγες ημέρες έγραψε για την παρουσία της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό το καλοκαίρι
Αυτή η ομάδα
Αυτή η φανέλα
Αυτή η σημαία
Με έκανε να ξανά ερωτευτώ το μπάσκετ.
Κρατήσαμε με την υπόσχεση μας τα δώσαμε όλα».

Παράλληλα τιμά την σημαία της Ελλάδας και όταν κάποια στιγμή του ζήτησαν όταν έπαιζε με τους Μπακς στις ΗΠΑ να υπογράψει πάνω σε ελληνική σημαία εκείνος αρνήθηκε!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του στη μικρή και μεγάλη οθόνη με τις ταινίες Rise και Naija Odyssey.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή