Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Στην Ελλάδα ήμουν Νιγηριανός και στη Νιγηρία Έλληνας»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο δίκτυο ESPN, με αφορμή την κυκλοφορία της μίνι-ταινίας σχετικά με την ζωή του.

Μεταξύ άλλων, ο σούπερ σταρ του NBA αναφέρθηκε στο τι πιστευτεί ο κόσμος αλλά και πως νιώθει ο ίδιος για την καταγωγή του, ενώ μίλησε και για την Εθνική και το Eurobasket.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο κόσμος με αποκαλεί μόνο Greek Freak και όχι Nigerian Freak. Ο κόσμος όμως πρέπει να καταλάβει ότι δεν είμαι μόνο Έλληνας ή Νιγηριανός. Στο ξεκίνημα οι γονείς μου ένιωθαν περίεργα. Δεν μπορείς να διαλέξεις το παρατσούκλι, αλλά μπορώ να πω στον κόσμο ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα, αλλά ξέρω πράγματα και για την Νιγηρία. Δεν είμαι ένα πράγμα», ανέφερε αρχικά.

«Στα παιδιά μου μαθαίνω και την ελληνική και την νιγηριανή κουλτούρα μου. Αυτό έκαναν οι γονείς μου και αυτό κάνω και εγώ. Είναι καλό ότι μπορώ να μοιραστώ την ιστορία μου και να καταλάβει ο κόσμος από πού είμαι», συνέχισε.

Για το EuroBasket 2022: «Αυτό ήταν ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής μου. Έπαιξα με τα αδέλφια μου στην Εθνική και είδα πώς έχουν δουλέψει και μπορούσα να τους συμβουλεύσω, να παίξω μαζί τους και εναντίον τους, να μοιραστούμε τα αποδυτήρια. Ενθουσιάστηκα όταν έβαζαν κάποιο σουτ. Δεν το παίρνω δεδομένο και αν μπορούσα να το ξαναζήσω τα επόμενα 10 χρόνια της καριέρας μου, κάτι που θα δούμε αν θα γίνει, θα ήθελα να το κάνω».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την μίνι ταινία με πρωταγωνιστή τον ίδιο: «Στην Ελλάδα μου έλεγαν ότι δεν ήμουν αρκετά Έλληνας. Ξέρω ποιος είμαι. Όταν ήμουν μικρός με πείραζε αυτό. Μου έλεγαν ότι δεν ήμουν αρκετά Έλληνας, ότι είμαι Νιγηριανός. Δεν έχω το ίδιο δέρμα. Μου έλεγαν να πάω πίσω στους Νιγηριανούς φίλους μου.

Στην Νιγηρία μου έλεγαν ότι δεν είμαι αρκετά Νιγηριανός επειδή δεν μιλούσα την γλώσσα. Ότι δεν καταλάβαινα ίγκμπο. Αυτό δεν στέκεται εμπόδιο στο από πού είμαι. Τώρα είμαι αρκετά ώριμος για να καταλάβω ότι είμαι και τα δύο και να καταλαβαίνω ότι δεν έχει σημασία τι σκέφτεται ο κόσμος για εμένα. Σημασία έχουν οι αξίες που μου έδωσαν οι γονείς μου».


Πηγή