Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Γιατί ο Γκριεζμάν δεν πανηγύρισε το γκολ που έβαλε

Ο Αντουάν Γκριεζμάν ήταν ο άνθρωπος που «κλείδωσε» την πρόκριση για τη Γαλλία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε βάρος της Ουρουγουάης, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ των «Τρικολόρ» στο τελικό 2-0. Όμως δεν το πανηγύρισε.

Πολλοί θεώρησαν ότι δεν πανηγύρισε επειδή το… μισό γκολ ανήκει στον τερματοφύλακα της Ουρουγουάης, Μουσλέρα, ο οποίος έκανε κακό υπολογισμό στο σουτ του Γάλλου με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αποκρούσει σωστά. Όμως όχι: ο Γκριεζμάν δεν πανηγύρισε από σεβασμό για τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, για την οποία λέει ότι είναι η δεύτερη πατρίδα του. Όχι, δεν έχει καταγωγή από την Ουρουγουάη. Άλλη είναι η σύνδεσή του με αυτήν τη χώρα.

«Δεν πανηγύρισα το γκολ επειδή όταν ξεκίνησαν σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, με υποστήριξε ένας Ουρουγουανός, που μου έδειξε τα καλά και τα κακά του ποδοσφαίρου. Από σεβασμό, θεώρησα ότι δεν ήταν πρέπον να πανηγυρίσω αυτό το γκολ», εξήγησε.

Ο Γκριεζμάν είχε άλλωστε μιλήσει πριν από το ματς για τη φιλία του με δύο Ουρουγουανούς ποδοσφαιριστές, τους Χιμένες και Γοδίν, μαζί με τους οποίους αγωνίζεται στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

localStorage.clear();


Πηγή