Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Γιατί ο Κρόιφ φορούσε διαφορετική φανέλα από τους συμπαίκτες του στο Μουντιάλ 1974

Γιατί ο Κρόιφ φορούσε διαφορετική φανέλα από τους συμπαίκτες του στο Μουντιάλ 1974

Το ξέρατε ότι ο Γιόχαν Κρόιφ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που φορούσε διαφορετική φανέλα από τους συμπαίκτες του; Κι όμως, το έκανε κι αυτό.

Ο Ολλανδός υπήρξε μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στην ιστορία του ποδοσφαίρου και είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι ήταν ικανός για τα πάντα. Και αν κάνει κάποιος μια αναδρομή στη ζωή του, στην καριέρα του, θα συνειδητοποιήσει ότι έτσι είναι.

Μια από τις «αποδείξεις», είναι το γεγονός ότι κατάφερε στην τελική φάση του Μουντιάλ 1974 να φοράει διαφορετική φανέλα από τους συμπαίκτες του. Συγκεκριμένα, η Ολλανδία είχε συμφωνία με την Adidas, η οποία και έντυνε την εθνική ομάδα, αλλά ο Κρόιφ είχε συμβόλαιο με την Puma, η οποία τον προμήθευε με τα παπούτσια Puma King.

Έχοντας δεσμευτεί με τη συγκεκριμένη εταιρία λοιπόν, προφανώς με πολύ καλό οικονομικό αντάλλαγμα, ο Γιόχαν αρνήθηκε να φορέσει τη φανέλα των «οράνιε» όπως ήταν και ζήτησε μια ξεχωριστή για αυτόν, με δύο ρίγες στα μανίκια αντί για τρεις, αφού οι τρεις ρίγες ήταν το σήμα κατατεθέν της Adidas.

Και επειδή μιλάμε για τον Γιόχαν Κρόιφ, το αίτημά του έγινε δεκτό από την ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία…


Πηγή