Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Δεν θα έχουν κόσμο τα ματς στην Ολλανδία εάν δεν βρεθεί εμβόλιο για τον κορονοϊό

Δεν θα έχουν κόσμο τα ματς στην Ολλανδία εάν δεν βρεθεί εμβόλιο για τον κορονοϊό

Κεκλεισμένων των θυρών για το κοινό θα διεξάγονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στην Ολλανδία μέχρι να ανακαλυφθεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ούγκο ντε Γιόνγκε.

Τα κρούσματα στην Ολλανδία έχουν ξεπεράσει τα 42.000 λόγω της πανδημίας, ενώ σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή του πανεπιστημίου John Hopkins, οι νεκροί φτάνουν τους 5.377.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε είπε την Τετάρτη (06/05) πως ο αθλητισμός μπορεί να επιστρέψει τον Σεπτέμβριο, όμως ο Ντε Γιόνγκε ξεκαθάρισε πως οι μαζικές συναθροίσεις δεν θα επιτρέπονται έως ότου βρεθεί το εμβόλιο.

«Δεν μπορούμε ακόμα να ανακοινώσουμε ημερομηνία για το τελευταίο στάδιο, τις μαζικές συναθροίσεις. Στην πραγματικότητα, αυτό θα γίνει μόνο όταν υπάρξει εμβόλιο και κανείς δεν ξέρει το πόσο καιρό θα κάνει. Ελπίζουμε σύντομα, όμως, ρεαλιστικά θα πάρει μάλλον ένα χρόνο», ανέφερε στην επιστολή του προς το Ολλανδικό Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι, η Eredivisie και όλα τα πρωταθλήματα έβαλαν οριστικά «λουκέτο» για την τρέχουσα σεζόν, χωρίς να αναδειχθεί κάποια ομάδα πρωταθλήτρια στην κορυφαία κατηγορία, όπως και δεν θα υπάρξει υποβιβασμός. Απλώς δόθηκαν τα «εισιτήρια» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, βάσει των θέσεων στη βαθμολογία μέχρι την 26η αγωνιστική.


Πηγή