Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Ντόμινο πτώσεων μετά από γλίστρημα αθλητή στη γραμμή τερματισμού [βίντεο]

Ένα συχνό ατύχημα, αλλά ταυτόχρονα επίπονο ατύχημα, σημειώθηκε κατά τον τερματισμό του 4ου ετάπ στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας.

Ένας ποδηλάτης από το πελοτόν, που ακολουθούσε το γκρουπ των πρωτοπόρων που διεκδίκησε τη νίκη με το τελικό σπριντ, γλίστρησε και έπεσε λίγο πριν τη γραμμή τερματισμού (και με την ταχύτητα που είχε την πέρασε). Όπως ήταν λογικό, με πολλούς αθλητές να είναι κοντά, ακολούθησε… ο κακός χαμός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τους πρώτους 10 ποδηλάτες να έχουν περάσει ή να προσεγγίζουν τη γραμμή του τερματισμού, υπήρξε επαφή του Λούις Μπέντιξεν της Team Coop με τον Όγκουστ Γένσεν της Human Powered Health και πτώση του Δανού ποδηλάτη της νορβηγικής ομάδας και αρκετών ακόμα, ελάχιστα μέτρα πριν από τον τερματισμό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μπέντιξεν, ο Νικηφόρος Αρβανίτου και ο Χαράλαμπος Καστραντάς από την εθνική Ελλάδας, ο Μάικ Μπρόνσβαϊκ (Allinq) και ο Μάτις Κάλβερς (Astana) μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να προχωρήσουν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Εκεί έσπευσε και ο Γιώργος Λεβεντάκης, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Cycling Greece, βεβαιώθηκε ότι όλα βαίνουν καλώς, ενώ επικοινώνησε με τους υπευθύνους των ομάδων και τους μετέφερε τις ευχές του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και όλων των στελεχών του Αγώνα, για ταχεία ανάρρωση, καθώς και τη δέσμευση πως οτιδήποτε χρειαστούν να μην διστάσουν να το ζητήσουν.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα larissanet.gr, που δημοσιοποίησε σχετικό βίντεο, από το ατύχημα στο 4ο ετάπ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, εκτός των διασωστών που έσπευσαν άμεσα να δώσουν βοήθειες, τις υπηρεσίες τους πρόσφεραν ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Πινακάς, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος, Κώστας Καλαμπάκας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ατυχήματα τέτοιας φύσης σε αγώνες που τερματίζουν σε ευθεία (τα λεγόμενα σπριντ), όπως αυτός στη Λάρισα, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Δεν παύουν να είναι βέβαια εξαιρετικά επώδυνα για τους αθλητές που τα παθαίνουν, ενώ πολλές φορές προκύπτουν και σοβαροί τραυματισμοί.

Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Νικητής στο 4ο ετάπ ο Δανός Μπρόγκε

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δανός Νιλς Λάου Μπρόγκε της BHS – PL Belton Bornholm, ήταν αυτός που τερμάτισε πρώτος στο 4ο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, το οποίο εκκίνησε από την Καρδίτσα και ολοκληρώθηκε στη Λάρισα, με τους αθλητές να καλύπτουν μία απόσταση 176,5 χιλιομέτρων.

Στη δεύτερη θέση του 4ου ετάπ τερμάτισε ο Ιταλός Ατίλιο Βιβιάνι της Bingoal Pauwels Sauces WB και στην τρίτη ο Ισπανός Νταβίντ Γκονζάλεθ Λόπεθ της Caja Rural RGA.

Ξεπερνώντας το ατύχημα που είχε στην τελική ευθεία του 3ου ετάπ, την Παρασκευή (29/4), ο Νεοζηλανδός Ααρον Γκέιτ της Bolton Equities Blackspoke διατηρεί την μπλε φανέλα του επικεφαλής της γενικής κατάταξης. Ο συμπατριώτης και συναθλητής του Τζέιμς Φουσέ παραμένει πρώτος στα σπριντ ανάβασης (πορτοκαλί φανέλα), ενώ ο νικητής του 4ου ετάπ, ο Μπρόγκε, πέρασε πρώτος στην κατάταξη των πόντων (πορτοκαλί φανέλα). Τέλος, ο επίσης Δανός Εμίλ Ιβερσεν της BHS-PL Beton Bornholm διατηρεί τη λευκή φανέλα της κατηγορίας U23, δηλαδή του καλύτερου αθλητή ηλικίας 23 ετών και κάτω.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι, ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος στη χώρα μας, που επέστρεψε μετά από 10 ολόκληρα χρόνια, ολοκληρώνεται την Κυριακή (1/5) με το 5ο και τελευταίο ετάπ. Η διαδρομή θα είναι μήκους 154,5 χιλιομέτρων, θα εκκινήσει από τα Μετέωρα (Καλαμπάκα) και θα τερματίσει στα Ιωάννινα, όπου θα πέσει η αυλαία.


Πηγή