Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Διπλό του Παναθηναϊκού με 2-1 στο ΟΑΚΑ - Εξελίξεις αναμένονται στην ΑΕΚ

Διπλό του Παναθηναϊκού με 2-1 στο ΟΑΚΑ – Εξελίξεις αναμένονται στην ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, στην οποία το κλίμα είναι πολύ βαρύ για τον Μάσιμο Καρέρα.

Το ντέρμπι άρχισε με τον Μαουρίσιο να χάνει μια απίστευτη ευκαιρία, από το ένα μέτρο, για τους πράσινους στο 3′, ενώ στο 12′ δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή μετά τη σέντρα του Μακέντα. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι πατούσε καλύτερα στο πρώτο 20λεπτο, οι κιτρινόμαυροι ανέβηκαν κάπου εκεί και πήραν μέτρα στο γήπεδο, αλλά κάποια μεγάλη ευκαιρία δεν έκαναν.

Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός έκανε το παιχνίδι του, ήταν συγκεντρωμένος και στο 33′ ήταν και μπροστά στο σκορ, αφού ο Χατζηγιοβάνης πέρασε πολύ ωραία την μπάλα στον Μακέντα, ο οποίος νίκησε τον Τσιντώτα στο τετ α τετ για το 0-1. Οι πράσινοι έβλεπαν το ματς να κυλάει ακριβώς όπως ήθελαν και αφού έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Χατζηγιοβάνη στο 38′, έκαναν τελικά το 0-2 στο 45′ με το σουτ του Κουρμπέλη μετά την όμορφη προσπάθεια του Ζαγαρίτη.

Ο Μάσιμο Καρέρα, για τον οποίο ούτω ή άλλως υπήρχε γκρίνια και ο οποίος δεν μπορεί να αισθάνεται καθόλου άνετα στον πάγκο του πλέον, έκανε δύο αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου σε μια προσπάθεια του να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και κατ’ επέκταση του παιχνιδιού, αλλά αυτό δεν ήταν και τόσο εύκολο και αποδείχθηκε στην πράξη… Η ΑΕΚ είχε την μπάλα αλλά δεν ήξερε τι να την κάνει, όπως δείχνει και το γεγονός ότι έπρεπε να φτάσει το 73ο λεπτό για να κάνει αισθητή την παρουσία της η Ένωση, με την κεφαλιά του Ανσαριφάρντ που έφυγε άουτ.

Οι κιτρινόμαυροι ήταν συνεχώς μπροστά ψάχνοντας το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο ματς, το βρήκαν στο 87′ με τον Ολιβέιρα μετά το λάθος του Πούγγουρα, αλλά τα προβλήματά τους συνολικά ήταν εμφανή για ακόμη μία φορά και το ενδιαφέρον πλέον, με την ομάδα να μένει στο -6 από τον Ολυμπιακό, επικεντρώνεται στον Καρέρα και στο αν θα παραμείνει ή όχι στη θέση του.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (46′ Παουλίνιο), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου (82′ Χνιντ), Ινσούα, Σάκχοφ (66′ Ολιβέιρα), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (46′ Λιβάι Γκαρσία), Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (82′ Μαχαίρας).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος (86′ Πούγγουρας), Βιγιαφάνιες (70′ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (86′ Χουανκάρ), Μακέντα (71′ Αγιούμπ).


Πηγή