Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Δολοφονήθηκε με μαχαίρι 17χρονος Ουκρανός καλαθοσφαιριστής στη Γερμανία -Στο νοσοκομείο συμπαίκτης του

Σε θλίψη βυθίστηκε ουκρανικό μπάσκετ, για τη δολοφονία του 17χρονου καλαθοσφαιριστή Βολοντίμιρ Γερμάκοφ, παίκτη των ART Giants, ύστερα από επίθεση με μαχαίρι, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες της «Marca», θύμα της δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι, έπεσε και ο συμπαίκτης του, Άρτεμ Κοζατσένκο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Την παραμονή του αγώνα τους οι νεαροί μπασκετμπολίστες δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια στο δρόμο απλώς και μόνο επειδή ήταν Ουκρανοί», τόνισε η Ουκρανική Ομοσπονδία Μπάσκετ σε ανακοίνωσή της.

Η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έστειλε τα συλλυπητήριά της στους γονείς του και ξεκίνησε συλλογή για την αποστολή οικονομικής βοήθειας μέσω ουκρανικής τράπεζας.

Ο Βολοντίμιρ Γερμάκοφ γεννήθηκε το 2006 και έπαιξε με την εθνική ομάδα U-16 της Ουκρανίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ, που διεξήχθη στη Βουλγαρία το 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνελήφθη ένα άτομο για τη δολοφονία του 17χρονου

Η γερμανική αστυνομία είχε ήδη συλλάβει το άτομο που θεωρείται ύποπτο για τη δολοφονία του 17χρονου Ουκρανού καλαθοσφαιριστή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλε Νικολένκο.

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές, το περιστατικό σημειώθηκε στις 10 Φεβρουαρίου, στις 20:15 τοπική ώρα, ως αντιπαράθεση μεταξύ δύο ομάδων νεαρών σε στάση λεωφορείου στην Willy-Brandt-Platz στο Oberhausen. Η λεκτική διαμάχη στο λεωφορείο κλιμακώθηκε σε βία, αφού οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από αυτό.

Τέσσερις νέοι υπέστησαν τραύματα από μαχαίρι, μεταξύ των οποίων οι δύο Ουκρανοί και άλλοι δύο ανήλικοι ηλικίας 14 και 13 ετών, αναφέρουν Ουκρανικά ΜΜΕ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι δύο ύποπτοι, ηλικίας 15 και 14 ετών, συνελήφθησαν αρχικά το πρωί της 11ης Φεβρουαρίου σε σχέση με την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης μόνο σε βάρος του 15χρονου, ενώ ο 14χρονος παραδόθηκε στους γονείς του λόγω ανεπαρκών στοιχείων. Η έρευνα για τις συνθήκες και τα κίνητρα συνεχίζεται.


Πηγή