Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
«Είδα έναν άνθρωπο αιμόφυρτο, να είναι κάτω και να του καίνε το κεφάλι»

«Είδα έναν άνθρωπο αιμόφυρτο, να είναι κάτω και να του καίνε το κεφάλι»

Περίπου τριάντα άτομα με κράνη και ρόπαλα εισέβαλαν το Σάββατο (02/03) στο «Παπαστράτειο», την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας πόλο για την Α1 Γυναικών μεταξύ Ολυμπιακού και Γλυφάδας.

Στη συνέχεια επικράτησε πανικός. Οι εισβολείς έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, κατέβασαν πανό, ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί. Μετά από όλα αυτά, ο αγώνας ήταν αδύνατο να συνεχιστεί και η διακοπή της αναμέτρησης ήταν αναπόφευκτη.

«Δεν θα αφήσουμε τους λίγους να επιβάλλουν το “νόμο” τους στους πολλούς», τόνισε για το περιστατικό ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, έστειλε το μήνυμα ότι η Πολιτεία πρέπει να βρει τους δράστες.

Αυτοί που σίγουρα βίωσαν επίσης μεγάλο σοκ, ήταν οι παίκτριες των ομάδων, τα προπονητικά επιτελεία και όσοι συνόδευαν τις δύο αποστολές. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της φουνταριστού του Ολυμπιακού, Αλεξάνδρας Ασημάκη, μέσω μεσημεριανής εκπομπής της ΕΡΤ.

«Ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Είδαμε δύο άτομα με να εισβάλουν, ο ένας με κουκούλα ο άλλος με κράνος και μετά μια ομάδα περίπου 30 ατόμων να ακολουθεί. Σαν ένα ρεύμα… Εκείνη τη στιγμή στο κολυμβητήριο ήταν μόνο φίλοι και συγγενείς. Άνθρωποι ηλικιωμένοι, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα…», είπε αρχικά η Ασημάκη.

Για τις σκέψεις της εκείνη την ώρα, επισήμανε: «Είναι τόσο άδικο και τόσο θλιβερό αυτό που έγινε. Εμείς είμαστε αθλητές. Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας στον αγωνιστικό χώρο. Υπήρχαν και κορίτσια που έκλαιγαν για τη σωματική ακεραιότητα των γονιών τους, που ήταν στην κερκίδα. Δεν υπήρχαν οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού εκείνη την ώρα στην κερκίδα, ούτε άνθρωποι με διακριτικά που προκάλεσαν οτιδήποτε. Ήταν μια άνανδρη επίθεση σε γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα».

«Αυτό που βιώσαμε εκείνη τη στιγμή, ήταν ένας πανικός στις κερκίδες. Εμείς στην πισίνα προσπαθούσαμε να συνειδητοποιήσουμε το συμβαίνει. Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά να βλέπω, είναι έναν άνθρωπο αιμόφυρτο, να είναι κάτω και να του καίνε ουσιαστικά το κεφάλι. Ο άνθρωπος ήταν πεσμένος και τον γρονθοκοπούσαν», συμπλήρωσε η πολίτρια του Ολυμπιακού.

«Σου παίρνει ώρα να συνειδητοποιήσεις τι έγινε. Είναι μια τρομοκρατική επίθεση, έτσι όπως το βιώνεις. Αυτό που πρέπει να προβληματίσει, είναι ότι αυτό συνέβη σε έναν αγώνα πόλο μεταξύ Ολυμπιακού και Γλυφάδας. Δηλαδή, στο μέλλον μπορεί να βλέπουμε τέτοια φαινόμενα και σε αγώνες ακαδημιών;», διερωτήθηκε καταληκτικά.


Πηγή