Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Εθνική Ελλάδος-Πογέτ: «Αδιαπραγμάτευτο να μην κερδίσουμε το Γιβραλτάρ»

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου, Γκουστάβο Πογέτ, μίλησε στη media day για τα προκριματικά του Euro 2024.

Στην πρεμιέρα η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει το Γιβραλτάρ.

«Τα παιδιά έχουν έρθει με αυτοπεποίθηση γιατί καταφέραμε τον στόχο μας στην προηγούμενη διοργάνωση (σ.σ. το Nations League). Τώρα ξέρουμε ότι είναι δύσκολος ο στόχος μας απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους θέλουμε να έχουμε στο μυαλό μας ότι πάμε για την απευθείας πρόκριση και όχι για πρόκριση μέσω μπαράζ», είπε αρχικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά ο έμπειρος κόουτς σχολίασε πως «αν θέλουμε να προκριθούμε πρέπει να κερδίσουμε αυτό το πρώτο παιχνίδι (σ.σ. με το Γιβραλτάρ). Δεν μπορούμε να το διαπραγματευτούμε αυτό το παιχνίδι, το να μην κερδίσουμε».

Κλείνοντας ρωτήθηκε και για την επιστροφή του Κώστα Φορτούνη. «Τον ήξερα. Ηξερα την ποιότητα του ως ποδοσφαιριστής, ήξερα για τους τραυματισμούς του. Ουσιαστικά τον περιμέναμε να έρθει, ήταν το σωστό ταιμινγκ. Θέλω να μιλήσω μαζί τους να καταλάβουν σε ποια ομάδα έχουν έρθει. Περιμένω να δω τα παιδιά πως θα ενσωματωθούν».

Αναλυτικά όσα δήλωσε προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Γκουστάβο Πογέτ:

  • Για το πώς είναι τα δεδομένα στην Εθνική σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα σ’ έναν όμιλο που δεν είναι εύκολος και ποια είναι τα πρώτα μηνύματα:

«Χαίρομαι που βρίσκομαι πάλι μαζί με την ομάδα. Τα παιδιά έχουν έρθει με αυτοπεποίθηση, αφού καταφέραμε και πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο στην προηγούμενη διοργάνωση. Τώρα ξέρουμε ότι είναι δύσκολος ο στόχος μας, ότι παίζουμε απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, όμως θέλουμε να παιδιά να έχουν στο μυαλό τους ως μήνυμα ότι θα προκριθούμε με την πρώτη κι όχι να πάμε σε μπαράζ, να πάμε για την απευθείας πρόκριση».

  • Για το πρώτο ματς με το Γιβραλτάρ:

«Εάν θέλουμε να προκριθούμε από αυτόν τον όμιλο τότε θα πρέπει να κερδίσουμε αυτό το πρώτο παιχνίδι. Δεν μπορούμε να το διαπραγματευτούμε να μην το κερδίσουμε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • Για το αν βγάζει το άγχος από την ομάδα το «μαξιλαράκι» του Nations League:

«Καλή ερώτηση. Το ελπίζω. Νομίζω ότι θα μας δώσει την ελευθερία να ρισκάρουμε λίγο περισσότερο απ’ ότι ρισκάρεις συνήθως σ’ ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Και ειδικότερα σε ξεχωριστές καταστάσεις. Για παράδειγμα αν παίξουμε κόντρα σε μία από τις δύο πανίσχυρες ομάδες που έχουμε στον όμιλό μας κι έχουμε ειδικές περιπτώσεις, βρεθούμε δηλαδή σε συνθήκες που η ομάδα μένει με 10 αντιπάλους, τότε ξέρουμε ότι θα πρέπει να νικήσουμε εκείνη την ημέρα».

  • Για το αν η φιλοσοφία θα είναι η ίδια, ποια είναι τα πρώτα πλάνα:

«Κρατάμε τα καλά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, τα πράγματα που έχουμε δει ότι μπορούμε να κάνουμε καλά. Προσθέτουμε και κάποια πράγματα, θέλουμε να βελτιώσουμε αυτά που είδαμε ότι μπορούμε, γι’ αυτό και χρειάζονται κάποια νέα πρόσωπα. Οπότε χρησιμοποιώντας την ποιότητα όλων των παιδιών να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

  • Για το αν βλέπει στο μέλλον της εθνικής προσθήκες ποιότητας, όπως πχ ο Κωνσταντέλιας:

«Σίγουρα θεωρώ ότι θα βρούμε τέτοια νέα “φαινόμενα”. Είδα τον Κωνσταντέλια, γι’ αυτό και κλήθηκε στην ομάδα. Χαίρομαι που έχω τέτοιες ευκαιρίες και τις επόμενες ημέρες θα δούμε αυτά τα νέα πρόσωπα για το αν θα είναι στην αρχική ενδεκάδα, αν θα αγωνιστούν. Το θέμα είναι ότι βρίσκονται αυτή τη στιγμή εδώ».

  • Για την επιστροφή του Φορτούνη:

«Τον ήξερα. Γνώριζα την ποιότητά του και τα θέματα με τους τραυματισμούς. Ουσιαστικά τον περιμέναμε να έρθει, ήταν το σωστό timing. Όπως και με τον Κωνσταντέλια έτσι και με τον Φορτούνη θέλω να τους γνωρίσω, δεν τι έχω κάνει, αλλά ελπίζω να γίνει απόψε, να καταλάβουν σε ποια ομάδα έχουν έρθει, ποια είναι η προσέγγιση, ποιος είναι ο προπονητής, γιατί είναι διαφορετικά αυτά, παρότι είναι ίδια η εθνική ομάδα. Περιμένω να δω πώς θα ενσωματωθούν τα παιδιά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • Για τη νέα φανέλα της Εθνικής:

«Πολύ μοντέρνα, πολύ σύγχρονη. Το σημαντικό είναι ότι ξεχνούν οι παίκτες τα χρώματα των ομάδων από τις οποίες έχουν έρθει. Υπερισχύει κι υπάρχει μόνο το γαλανόλευκο».

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας μίλησε για την κλήση του στην Εθνική ομάδα και για τα όνειρα του με τη γαλανόλευκη

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν το κεντρικό πρόσωπο της πρώτης προπόνησης της Εθνικής ομάδας πoδοσφαίρου ενόψει του αγώνα με το Γιβραλτάρ για τα προκριματικά του EURO 2024.

  • Αρχικά, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου είπε:

«Είμαι υπερήφανος. Είναι σημαντική στιγμή για εμένα να βρίσκομαι εδώ πέρα. Θέλω να κάνω προπόνηση γρήγορα και να γνωρίσω τα παιδιά καλύτερα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • Για το εάν περίμενε να γίνουν τόσο γρήγορα τα πράγματα:

«Όλα κυλούν γρήγορα στο ποδόσφαιρο. Τη μία μέρα είσαι εδώ, την άλλη εκεί. Και στη ζωή έτσι είναι τα πράγματα».

  • Για το τι πιστεύει ότι μπορεί να κάνει με την Εθνική:

«Πιστεύω ότι αν δουλέψουμε με την ομάδα μπορούμε να πάμε ψηλά. Να παίξουμε σε διοργανώσεις όπως το EURO και το Μουντιάλ και να δούμε εάν μπορούμε να έχουμε και διακρίσεις».

  • Για το εάν έχει άγχος:

«Έχω λίγο άγχος, αλλά όχι πολύ».

  • Για το πώς διαχειρίζεται το θόρυβο γύρω από το όνομά του:

«Προσπαθώ να είμαι μακριά από τα social media και όλα αυτά. Να μη βλέπω τίποτα».

  • Για το πώς τον καλωσόρισαν οι παλιοί στην Εθνική:

«Με καλωσόρισαν σαν φίλο. Μου μιλάνε ωραία όλοι. Όλα καλά είναι».

  • Για τα προκριματικά του EURO:

«Θα δώσουμε το 100% σε κάθε ματς και θα κάνουμε το καλύτερο».

  • Για το εάν περίμενε να εξελιχθούν τόσο γρήγορα τα πράγματα για εκείνον:

«Το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι μπορεί να συμβεί γιατί πιστεύω στον εαυτό μου, αλλά όντως όλα εξελίχθηκαν γρήγορα».


Πηγή