Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Εθνική ποδοσφαίρου: Μόνο «διπλό» στο Τάμπερε για να ελπίζει σε πρόκριση

Εθνική ποδοσφαίρου: Μόνο «διπλό» στο Τάμπερε για να ελπίζει σε πρόκριση

Η εθνική Ελλάδας του Τζον φαν Σιπ τα παίζει όλα για όλα στο Τάμπερε της Φινλανδίας, θέλοντας μόνο τη νίκη για να παραμείνει «ζωντανό» το όνειρο της πρόκρισης στα τελικά.

Το μόνο που έχουν στο μυαλό τους οι διεθνείς μας, αλλά και ο Ολλανδός τεχνικός, είναι απόψε (21:45, CosmoteSport 2) να έρθει το τρίποντο, ώστε να υπάρχουν ελπίδες για είσοδο στην τελική φάση του Euro 2020.

Μετά τις ήττες από Ιταλία και Αρμενία στο ΟΑΚΑ τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά και οι 4 βαθμοί δεν δίνουν την πολυτέλεια για άλλες απώλειες.

Όσον αφορά στο αρχικό του σχήμα, ο Φαν Σιπ αναμένεται να ξεκινήσει την ομάδα σε σύστημα 4-3-3, με τον Βλαχοδήμο στο τέρμα και τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Αριστερά θα είναι Τσιμίκας και ο Μπακάκης ή ο Τοροσίδης δεξιά. Ζέκα, Μπουχαλάκης και Σάμαρης θα αποτελέσουν την τριάδα του άξονα με τους Μασούρα, Κολοβό ή Φετφατζίδη στα άκρα και τον Κουλούρη στην κορυφή της επίθεσης.

Στις εξέδρες του γηπέδου θα είναι και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ενώ η φωνή του «Γαλανόλευκου Φάρου» θα είναι και εκεί.

Η βαθμολογία του 10ου ομίλου (σε 4 αγώνες):

  1. Ιταλία 12 (13-1)
  2. Φινλανδία 9 (6-2)
  3. Αρμενία 6 (7-6)
  4. Ελλάδα 4 (6-8)
  5. Βοσνία 4 (5-7)
  6. Λίχτενσταϊν 0 (0-13)

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή