Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Εμιλιάνο Σάλα: Τι δείχνει το πόρισμα για τη συντριβή του μοιραίου αεροσκάφους

Εμιλιάνο Σάλα: Τι δείχνει το πόρισμα για τη συντριβή του μοιραίου αεροσκάφους

Το πόρισμα για το μοιραίο αεροπορικό δυστύχημα του Εμιλιάνο Σάλα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα, με πληροφορίες του ξένου Τύπου να κάνουν λόγο για δηλητηρίαση του ποδοσφαιριστή από μονοξείδιο του άνθρακα και απώλεια ελέγχου εκ μέρους του πιλότου.

Οι ερευνητές πρόκειται να αποκαλύψουν τα αίτια της συντριβής κατά την οποία ο ποδοσφαιριστής έχασε τη ζωή του, μαζί με τον πιλότο David Ibbotson, όπως αναφέρει το BBC.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον 28χρονο επιθετικό από τη Ναντ της Γαλλίας στη νέα του ποδοσφαιρική ομάδα Κάρντιφ – στην οποία είχε μόλις πάρει μεταγραφή – συνετρίβη στις 21 Ιανουαρίου 2019.

Η σορός του Αργεντίνου ανασύρθηκε από τα συντρίμμια, ωστόσο το πτώμα του πιλότου δεν έχει ακόμη βρεθεί.

Αναμένεται ότι η AAIB (Τμήμα Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων) θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα, αναφέροντας τις λεπτομέρειες για τις τελευταίες στιγμές του ποδοσφαιριστή και το πώς το μονοξείδιο του άνθρακα ενδέχεται να είχε διαρροή στην καμπίνα.

Σύμφωνα με τη The Sun, ο πιλότος του αεροσκάφους δεν είχε την απαιτούμενη άδεια να πετάει και έχασε τον έλεγχο μετά τη διαρροή.

Οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν όταν το αεροπλάνο έπεσε στο νερό κοντά στην ακτή Guernsey με μεγάλη ταχύτητα.

Τον περασμένο Αύγουστο, η AAIB ανακοίνωσε ότι στο αίμα του Σάλα εντοπίστηκαν πιθανόν θανατηφόρα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα μετά τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Σε βαθμό μάλιστα που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει επιληψία, καρδιακή προσβολή ή αναισθησία. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Sputnik, η αναφορά για το δυστύχημα επισημαίνει ότι ο Εμιλιάνο Σάλα ήταν σε «βαθιά αναισθησία», μετά από δηλητηρίαση από το μονοξείδιο.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι ο 59χρονος Ibbotson πιθανότατα θα μπορούσε να επηρεαστεί από τη διαρροή.


Πηγή