Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ενρίκε: «Πιστεύω πως είμαι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο»

Ο προπονητής της Ισπανίας Λουίς Ενρίκε είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση για την ικανότητά του να οδηγήσει την Ισπανία σε έναν δεύτερο παγκόσμιο τίτλο στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ, 12 χρόνια μετά τον πρώτο της θρίαμβο.

Μετά την ανακοίνωση της 26μελούς αποστολής για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα δήλωσε ότι δεν είχε ποτέ αμφιβολίες για το αν ήταν ο καλύτερος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πώς μπορώ να αμφιβάλλω για τον εαυτό μου; Είμαι ο καλύτερος προπονητής στη γη», δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

«Αν πρέπει να πείσω τους παίκτες μου, πρέπει να είμαι κι εγώ ο ίδιος πεπεισμένος… Δεν υπάρχει καλύτερος προπονητής από εμένα. Ξέρω ότι δεν είναι αλήθεια, αλλά το πιστεύω. Αμφιβολίες; Καμία

«Βετεράνοι» έμειναν εκτός αποστολής της εθνικής Ισπανίας για το Μουντιάλ

Η Ισπανία συμπεριέλαβε τον Ανσού Φατί της Μπάρτσα, αλλά άφησε εκτός της 26μελούς αποστολής του Παγκοσμίου Κυπέλλου βετεράνους όπως ο μέσος της Λίβερπουλ Τιάγκο Αλκαντάρα, ο Μάρκος Αλόνσο της Μπαρτσελόνα και ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Νταβίντ ντε Χέα.

Είναι ένα ρίσκο που αξίζει να αναληφθεί σύμφωνα με τον Λουίς Ενρίκε, ο οποίος οδήγησε την Ισπανία στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και στον τελικό του Nations League πέρυσι με μια ομάδα ηλικίας κατά μέσο όρο λίγο πάνω από 25 ετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν κάποιος αποφασίζει να έρθει στην εθνική ομάδα, πέρα από τη φιλοδοξία που δημιουργεί η θέση, είχαμε τον ξεκάθαρο στόχο να επιστρέψουμε για να διεκδικήσουμε τους τίτλους των μεγάλων διοργανώσεων», δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε.

«Σε προσωπικό επίπεδο, είμαι ενθουσιασμένος, με ενέργεια. Θυμάμαι τους προπονητές μου και πώς το βίωσαν. Όταν ήμουν παίκτης πίστευα ότι ο προπονητής έπρεπε να αγνοηθεί, να με καλέσει για την ομάδα και να με αφήσει ήσυχο. Τώρα το βλέπω διαφορετικά».

Η Ισπανία συνεχίζει τις προπονήσεις τη Δευτέρα και θα ταξιδέψει την επόμενη ημέρα στο Αμμάν, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιορδανία σε φιλικό αγώνα πριν από την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Κόστα Ρίκα στις 23 Νοεμβρίου.

Θα αντιμετωπίσει επίσης τη Γερμανία και την Ιαπωνία στον όμιλο Ε.


Πηγή