Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Επίσημα νέος προπονητής της Ρόμα ο Πάουλο Φονσέκα

Επίσημα νέος προπονητής της Ρόμα ο Πάουλο Φονσέκα

Οι ομάδες που τα τελευταία χρόνια καταλαμβάνουν θέση στην πρώτη εξάδα της Serie A αρχίζουν να καλύπτουν σταδιακά τα κενά ή τις όποιες αμφιβολίες που υπήρχαν για την τεχνική τους ηγεσία. Εκτός από τη Νάπολι, η οποία δεδομένα θα συνέχιζε με τον Κάρλο Αντσελότι, Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ, Ρόμα και Λάτσιο είτε έμειναν χωρίς προπονητή, είτε στην περίπτωση των «λατσιάλι» ήταν αμφίβολο ότι θα συνεχίσουν με τον ίδιο άνθρωπο στον πάγκο τους.

Τελικά, η Ίντερ προσέλαβε τον Αντόνιο Κόντε, η Λάτσιο ανανέωσε με τον Σιμόνε Ιντσάγκι και η Ρόμα ανακοίνωσε σήμερα την πρόσληψη του Πάουλο Φονσέκα. έτσι, μένουν Γιουβέντους, που πιθανότητα θα υπογράψει με τον Μαουρίτσιο Σάρι και Μίλαν για να κλείσουν και τυπικά το θέμα.

Όσον αφορά τους «τζιαλορόσι», ο 46χρονος Πορτογάλος αποχώρησε από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία φέρεται να έλαβε ένα ποσό της τάξης των 2 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση, για να συνεχίσει την καριέρα του στην αιώνια πόλη. Το συμβόλαιο που υπέγραψε έχει διάρκεια δύο ετών και είναι ένα αισιόδοξο πρότζεκτ για τη νέα του ομάδας, έχοντας ως «προίκα» από την Ουκρανία το νταμπλ στις τρεις τελευταίες σεζόν.

Εκτός από τη Σαχτάρ, στο παρελθόν ο Φονσέκα έχει δουλέψει και στις Πάκος Φερέιρα, Μπράγκα και Πόρτο. «Είμαι πολύ χαρούμενος που αναλαμβάνω τη Ρόμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση για την ευκαιρία που μου δίνει. Είμαι ενθουσιασμένος και βλέπω μπροστά μου μια μεγάλη πρόκριση. Περιμένω με ανυπομονησία να μετακομίσω στη Ρώμη, να συναντήσω τους οπαδούς μας και να αρχίσω τη δουλειά. Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής των «τζιαλορόσι».


Πηγή