Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Επεισόδια στο ΠΑΟΚ-Άρης: Αναβλήθηκε λόγω έλλειψης διερμηνέα η δική των οπαδών | ΣΠΟΡ

Για τις 10 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη των τεσσάρων οπαδών του ΠΑΟΚ, που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας, στο ντέρμπι της πόλης με τον Άρη.

Οι τρεις Ελληνες και ο ένας Σέρβος, ηλικίας από 21 έως 40 ετών, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο, όμως, ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για να κληθεί διερμηνέας της σερβικής γλώσσας. Έτσι, αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι, καθώς παρέμεναν υπό κράτηση από την περασμένη Κυριακή, όταν συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω μέσα στο αγωνιστικό τερέν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατηγορούνται για τα επεισόδια στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για βία στους αθλητικούς χώρους, απόπειρα σωματικών βλαβών, διατάραξη, βία κατά υπαλλήλων και, κατά περίπτωση, για οπλοκατοχή. Τρεις εξ αυτών κατηγορούνται, επιπλέον, για παράβαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης μολυσματικών ασθενειών, καθώς είχαν μπει στις κερκίδες χωρίς να διαθέτουν απολύτως κανένα έγγραφο με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας.

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, σχηματίστηκε δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος των υπευθύνων του γηπέδου, που είναι επιφορτισμένοι να κάνουν τους σχετικούς ελέγχους,

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον ΠΑΟΚ

Υπενθυμίζεται ότι, για τα γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής (29/11), το Πειθαρχικό Όργανο της Super League κάλεσε σε απολογία τον ΠΑΟΚ, με το κατηγορητήριο να είναι αρκετά βαρύ.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά καλείται για ρίψεις αντικειμένων, κατηγορία για την οποία είναι υπότροπος και κινδυνεύει με ποινή κεκλεισμένων των θυρών, αλλά φυσικά και για την είσοδο των φιλάθλων του και τη διακοπή του αγώνα, η οποία, με βάση το άρθρο 15 παράγραφος 4, μπορεί να επιφέρει ποινή κεκλεισμένων των θυρών από 2 έως 4 αγωνιστικές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απολογία του ΠΑΟΚ έχει οριστεί για την Παρασκευή (3/12). Εκτός από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, σε απολογία κλήθηκαν και οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα.


Πηγή