Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Επική ανατροπή για τη Γιουνάιτεντ μέσα στο Τορίνο

Ο Κριστιάνο πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Champions League με τη φανέλα της Γιουβέντους, πανηγύρισε έξαλλα, αλλά στο τέλος η ομάδα του Μουρίνιο ήταν αυτή που… γιόρτασε τρελά. Απίθανη ανατροπή για τη Γιουνάιτεντ, επικράτησε 2-1 στο Τορίνο και βρέθηκε στη 2η θέση και στο -2 από τη «Μεγάλη Κυρία». Αξίζει να σημειωθεί, πως η Μάντσεστερ έκανε come back νίκης σε αγώνα Champions League με δυο γκολ στα πέντε τελευταία λεπτά για πρώτη φορά από τον τελικό του 1999.

Η Γιουβέντους μπήκε πιο δυνατά, είχε τον έλεγχο, με τους Κριστιάνο, Ντιμπάλα να είναι απειλητικοί για την ομάδα του Αλέγκρι. Βέβαια, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 34ο λεπτό για να έρθει η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς, όταν ο Ντε Χέα με εξαιρετική επέμβαση νίκησε τον Κουαδράδο. Δυο λεπτά αργότερα η «Μεγάλη Κυρία» είχε την καλύτερή της ευκαιρία, όταν το σουτ του Κεντίρα σταμάτησε στο δοκάρι. Η Μάντσεστερ μπήκε ορεξάτη στην επανάληψη και απείλησε πρώτη, αλλά το σουτ του Μαρσιάλ πέρασε μόλις άουτ. Στο 52ο λεπτό η Γιούβε έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, αλλά η σουτάρα του Ντιμπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι!

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Στο 65′ ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους. Εξαιρετική μπαλιά του Μπονούτσι, και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με υπέροχο τελείωμα πέτυχε 1-0. Μάλιστα, πανηγύρισε έξαλλα το γκολ, το οποίο ήταν το 121ο στη διοργάνωση. Λίγο αργότερα η Γιουβέντους άγγιξε το δεύτερο γκολ, ο Πορτογάλος μοίρασε στον Πιάνιτς, αλλά ο Βόσνιος νικήθηκε από τον Ντε Χέα. Ούτε ο Κουαδράδο όμως κατάφερε να σφραγίσει τη νίκη και το… πλήρωσε! Στο 79′ ο Μάτα πήρε θέση στο βασικό σχήμα και στο 86′ με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ έφερε το ματς στα ίσα! Ο ενθουσιασμός των φιλοξενούμενων έφερε και την ανατροπή. Η Γιουνάιτεντ πίεσε και στο 89′ από την προσπάθεια του Πογκμπά και το… τελείωμα του Σάντρο ήρθε το 2-1. Μάλιστα, οι Κόκκινοι θα μπορούσαν να σκοράρουν και τρίτο γκολ, αλλά ο Ράσφορντ στις καθυστερήσεις έχασε μοναδική ευκαιρία!

8ος όμιλος
1. Γιουβέντους 9 (7-2)
2. Μαν. Γιουνάιτεντ  7 (5-2)
3.  Βαλένθια 5 (4-4)
4. Γιούνγκ Μπόις 1 (2-10)

Επόμενη αγωνιστική 27/11
Μαν. Γιουνάιτεντ – Γιουνγκ Μπόις
Γιουβέντους – Βαλένθια

Ξέσπασε με πεντάρα η Ρεάλ, έγραψε ιστορία ο Μπενζεμά

Τα προβλήματα πολλά και χιλιοειπωμένα. Οχι ότι με το που έφυγε ο Χουλέν Λοπετέγκι κι ανέλαβε ο Σαντιάγο Σολάρι, λύθηκαν. Ωστόσο, με τον Αργεντινό υπηρεσιακά στον πάγκο, η Ρεάλ έφτασε την τρίτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια. Μόνο που αυτή τη φορά θύμισε τον καλύτερο εαυτό της και ξέσπασε, διαλύοντας 5-0 την Πλζεν στην Τσεχία. Ολη η ομάδα έπαιξε πολύ καλά και μπροστάρης ήταν ο Μπενζεμά, ο οποίος έγραψε ιστορία και ο Κρόος που μοίρασε δύο γκολ και έβαλε ένα πανέμορφο εκείνος.

Ολα ξεκίνησαν βέβαια με τον Νάτσο να αγγίζει το αυτογκόλ (9′), αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Λίγο αργότερα ο Σέρχιο Ράμος θα έπρεπε να αποβληθεί για αγκωνιά που έσπασε τη μύτη αντιπάλου. Ωστόσο, με σούπερ ενέργεια ο Μπενζεμά άνοιξε το σκορ (20′), ο Καζεμίρο με κεφαλιά (23′) έκανε το 0-2 και στο 37′ ο Μπενζεμά επίσης με το κεφάλι έφτασε τα 201 γκολ με τη Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις, για να γίνει ο έβδομος παίκτης της που το καταφέρνει (Κριστιάνο Ρονάλντο, Ραούλ, Ντι Στέφανο, Πούσκας, Σαντιγιάνα, Ούγκο Σάντσες).

Το ωραίο φαλτσαριστό του Μπέιλ (40′), που είχε και δοκάρι στις καθυστερήσεις και το τέλειο τελείωμα με λομπίτσα του Κρόος (65′) επανέφεραν κάπως τη διάθεση και την… κανονικότητα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία τώρα θα πάει στη Ρώμη για να παίξει την 1η θέση του ομίλου με τη Ρόμα.

Πλζεν (Πάβελ Βρμπα): Χρούσκα, Χούμπνικ, Χέιντα, Προχάτσκα, Λιμπέρσκι, Κόπιτς, Ρέζνικ, Χροσόβσκι, Τσόρι (80′ Ρέζνιτσεκ), Χάβελ (38′ Πετρζέλα), Τσερνάκ (61′ Χοράβα)

Ρεάλ Μαδρίτης (Σαντιάγο Σολάρι): Κουρτουά, Σέρχιο Ράμος (59′ Χαβιέρ Σάντσεθ), Νάτσο, Οντριοθόλα, Ρεγκιλόν, Καζεμίρο, Θεμπάγιος, Κρόος (73′ Ισκο), Λούκας Βάθκεθ, Μπέιλ, Μπενζεμά (62′ Βινίσιους).

7ος όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ρόμα 9 (10-4)
2. Ρεάλ Μαδρίτης 9 (10-2)
3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4 (4-7)
4. Πλζεν 1 (3-14)

Επόμενη αγωνιστική
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Πλζεν
Ρόμα – Ρεάλ Μαδρίτης

Αναλυτικά όλα τα αποψινά αποτελέσματα στο Champions League, έχουν ως εξής:

5ος όμιλος

Μπενφίκα – Αγιαξ 1-1

Μπάγερν Μονάχου – ΑΕΚ 2-0

6ος όμιλος

Μάντσεστερ Σίτι – Σαχτάρ Ντόνετσκ 6-0

Λιόν – Χοφενχάιμ 2-2

7ος όμιλος

Βικτόρια Πλζεν – Ρεάλ Μαδρίτης 0-5

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ρόμα 1-2

8ος όμιλος

Βαλένθια – Γιουνγκ Μπόις 3-1

Γιουβέντους – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή