Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

«Ευρωπαία» ξανά η Γουέστ Χαμ μετά από 58 χρόνια -Νίκησε την Φιορεντίνα 2-1 και κατέκτησε το Conference League

Με γκολ στις καθυστερήσεις από τον Τζάροντ Μπόουεν η Γουέστ Χαμ κατάφερε να λυγίσει την Φιορεντίνα σε έναν απολαυστικό τελικό για το Europa Conference League.

Το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά από 58 χρόνια αλλά και το πρώτο τρόπαιο γενικά από το 1980 και το Κύπελλο Αγγλίας, πανηγύρισε στην Πράγα η Γουέστ Χαμ, νικώντας με 2-1 την μαχητική Φιορεντίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι «Βιόλα» ξεκίνησαν πιο δυναμικά στο ματς, με την Γουέστ Χαμ να περιμένει αρκετά μέτρα πίσω από το κέντρο, αναζητώντας την αντεπίθεση.

Το πρώτο μέρος είχε λίγες φάσεις και κυρίως σκληρές μονομαχίες.

Conference League: Συναρπαστικό το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης

Στο δεύτερο μέρος, ο Ιταλιάνο έβαλε τον Καμπράλ αντί του Γιόβιτς, το ματς κυλούσε στους ίδιους ρυθμούς μέχρι τη στιγμή που γίνεται γέμισμα στην ιταλική περιοχή προς τον Τζάροντ Μπόουεν, ο Μπιράγκι κινείται για να τον μαρκάρει, ακουμπάει την μπάλα με το χέρι και ο Ισπανός διαιτητής, στο τελευταίο ματς της καριέρας του, έδειξε την άσπρη βούλα, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε το VAR.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σαΐντ Μπενραχμά με άψογη εκτέλεση νίκησε τον Τερατσιάνο και έδωσε στη Γουέστ Χαμ προβάδισμα.

Πριν την εκτέλεση του πέναλτι, ο Μόγες έβγαλε τον τραυματία Κερτ Ζουμά και έβαλε στην θέση του τον Κέρερ ενώ ο Ιταλιάνο, χωρίς να περιμένει την έκβαση της φάσης, έβαλε τον Ρικάρντο Σαπονάρα αντί του Κουαμέ.

Οι Ιταλοί έδειξαν χαρακτήρα και χρειάστηκαν κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά για να απαντήσουν με τον Τζιάκομο Μποναβεντούρα να νικά τον Αρεολά με ωραίο διαγώνιο σουτ στο 67′.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα έδειχναν παράταση στην Πράγα, αλλά ο Μπόουεν είχε διαφορετική άποψη, καθώς μόλις το χρονόμετρο έδειξε 90′ πήρε την κάθετη πάσα από τον Λούκας Πακετά, μπήκε στην περιοχή και με «κρύο αίμα», νίκησε τον Τερατσιάνο και χάρισε στα «Σφυριά» έναν ευρωπαϊκό τίτλο μετά από 58 ολόκληρα χρόνια.


Πηγή