Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Εύκολη νίκη για την Ελλάδα, 2-0 τη Μολδαβία στο Κισινάου

Εύκολη νίκη για την Ελλάδα, 2-0 τη Μολδαβία στο Κισινάου

Με τον Φορτούνη να βάζει γκολ και να δίνει ασίστ στον Μπακασέτα, η Ελλάδα καθάρισε εύκολα από το πρώτο ημίχρονο τη Μολδαβία, στο πλαίσιο του Nations League.

Κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο και περισσότερα γκολ ήθελε να δει από την εθνική ομάδα ο Τζον Φαν Σιπ όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου μία μέρα πριν και μάλλον έμεινε ικανοποιημένος από όσα είδε, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη νοοτροπία, αφού από την αρχή η Ελλάδα πήρε τον έλεγχο και το 82%-18% στην κατοχή μπάλας στο πρώτο 15λεπτο, διάστημα στο οποίο υπήρχαν και δύο καλές φάσεις με τους Λημνιό και Φορτούνη, τα έλεγε όλα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιζε για να βάλει γκολ, η Μολδαβία έπαιζε για να μην το δεχθεί και τελικά η λύση για την Ελλάδα δόθηκε στο 33′, όταν ο Φορτούνης με εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» για το 0-1. Και ανεβασμένος όπως ήταν μετά από αυτό, στο 41′ έδωσε και την ασίστ στον Μπακασέτα για το 0-2 με το πλασέ εντός περιοχής, για να ακολουθήσει δύο λεπτά μετά η πολύ καλή ευκαιρία του Τσιμίκα για τρίτο γκολ.

Το ζητούμενο για την εθνική μας ομάδα, πλέον, ήταν απλά το να διαχειριστεί σωστά την κατάσταση και να κυνηγήσει κι άλλα γκολ, αν δίνονταν οι ευκαιρίες. Οπως στο 55′, δηλαδή, με τον Φορτούνη που δεν κατάφερε να νικήσει ξανά τον Ναμάσκομ, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να βγουν μπροστά για να μειώσουν και την Ελλάδα να μη νιώθει κάποιον κίνδυνο.

Οι δύο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους, η Ελλάδα έψαξε ακόμη ένα γκολ για να πάει τον συντελεστή τερμάτων στο 7-1, όσο έχει και η Σλοβενία, αλλά τελικά το σκορ έμεινε στο 0-2, από το οποίο δυσκολεύεται, όπως φαίνεται, να ξεφύγει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Οσο για το άλλο ματς του ομίλου, αυτό ανάμεσα σε Σλοβενία και Κόσοβο, έληξε με νίκη των γηπεδούχων με 2-1, πράγμα που σημαίνει ότι μια αγωνιστική πριν το τέλος η βαθμολογία είναι ως εξής: Σλοβενία 13, Ελλάδα 11, Κόσοβο 2, Μολδαβία 1.

Μολδαβία: Ναμάσκο, Πόσματς, Άρμας, Λ. Ζάρνταν, Ρέαμπτσιουκ, Τσεμποτάρου (46′ Επουρεάνου), Ιονίτα (83′ Μπόιτσιουκ), Ράτα (62′ Τουρτσάν), Τσότσιουκ (46′ Καϊμάκοβ), Σπατάρου, Νταμασκάν (72′ Ντρος).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Τζαβέλλας, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας (62′ Κυριακόπουλος), Μπουχαλάκης, Ζέκα, Φορτούνης (65′ Τζόλης), Μπακασέτας, Λημνιός (79′ Χατζηγιοβάνης), Παυλίδης (79′ Γιακουμάκης).


Πηγή