Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Εύκολη νίκη για τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη, το μυαλό πλέον στην Εφές

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε εύκολο απόγευμα στο κλειστό της Νέας Σμύρνης κόντρα στον Πανιώνιο (88-67), όπου έκανε και συντήρηση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης αποστολής στην Πόλη για την αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές.

Μετά την υπερπροσπάθεια στο ντέρμπι των «αιωνίων» την περασμένη Παρασκευή, ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του περίμεναν ένα… χαλαρό απόγευμα στο κλειστό της Νέας Σμύρνης και μια μίνι προετοιμασία για το δύσκολο ματς που ακολουθεί στην EuroLeague.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Το τελικό σκορ και το +21 κόντρα στον Πανιώνιο αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό τα όσα έγιναν στο κλειστό της οδού Αρτάκης, όχι όμως και την προσπάθεια που κατέβαλε ο αξιόμαχος Πανιώνιος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι έβαζε κατά διαστήματα και προβληματισμούς στους «πράσινους» αλλά όχι σε ανησυχητικό βαθμό.

Με αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός διατήρησε και την παράδοση στο πρωτάθλημα της Basket League αφού ήταν η 65η νίκη σε σύνολο 74 αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων. Πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Καταλανό τεχνικό να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους, αφήνοντας και εκτός από αυτό το ματς του Λοτζέσκι και Μήτογλου.

Στον αντίποδα, ο Πανιώνιος προσπαθούσε να μείνει στο ματς μόνο με τα τρίποντα (12/23) ωστόσο δεν ήταν αρκετά από τη στιγμή που είχε μόλις 10/32 δίποντα. Παρόλα αυτά ο Παπαντωνίου ήταν εξαιρετικός στο ντεμπούτο του με 17 πόντους, ενώ ο Χάρις είχε άλλους 15 πόντους.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε…. νωθρά από πλευράς Παναθηναϊκού, δίχως ιδιαίτερο «νεύρο» και ένταση στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να κρατηθούν στο σκορ, με τον Νώντα Παπαντωνίου να παίρνει μεγάλο βαθμό στο πρώτο του τεστ με τα «κυανέρυθρα». Βέβαια η ομάδα της Νέας Σμύρνης προσπαθούσε να κρατηθεί στο ματς με τα τρίποντα, κάτι που δεν ήταν εφικτό να συνεχιστεί για πολύ ώρα.

Αν και προηγήθηκε με 10-6, οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν ένα σερί 10-0, πήραν το προβάδισμα με 16-10 και έκτοτε το μόνο που έκαναν ήταν να ελέγχουν το ματς. Ο Πασκουάλ συνεχώς και άλλαζε σχήματα και πρόσωπα κατά τη διάρκεια του αγώνα με αποτέλεσμα να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα στο +8 (28-20). Ο ΝτεΣόν Τόμας ήταν η πρώτη απειλή για το καλάθι των γηπεδούχων (8π.), ενώ ένα τρίποντο του Παππά έστειλε για πρώτη φορά τον δείκτη του σκορ στο +11 (31-20) στο ξεκίνημα της δεύτερη περιόδου.

Ο Πανιώνιος βρήκε εκ νέου «απαντήσεις» δια χειρός Νταρνέλ Χάρις ο οποίος με δύο δικά του τρίποντα έριξε και πάλι την διαφορά στους πέντε πόντους (26-31) στο 13′. Όμως όσο οι Νεοσμυρνιώτες δεν έβρισκαν σκορ μέσα από τα 6.75 μέτρα, ο Παναθηναϊκός «έχτιζε» εκ νέου διαφορά με αποτέλεσμα να φτάσει και στο +15 (33-48) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (37-48). Ένα ημίχρονο όπου η ομάδα του Πασκουάλ είχε 15/27 δίποντα, 3/8 τρίποντα (και αυτά ελέω Παππά), 9/11 βολές, 21 ριμπάουντ, ενώ ο Πανιώνιος μόλις… 4/16 δίποντα, 7/13 τρίποντα, 8/8 βολές και 6 ριμπάουντ λιγότερα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα ούτε στην τρίτη περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και στο +16 (42-58) αλλά και πάλι τα τρίποντα του Χάρις κρατούσαν τους «κυανέρυθρους» στο ματς. Για την ακρίβεια δεν επέτρεπαν στον Παναθηναϊκό να ανοίξει ακόμα περισσότερο την ψαλίδα της διαφοράς, κάτι που έγινε στην τέταρτη περίοδο! Μετά το 66-51 του 30′ οι «πράσινοι» έφτασαν τον δείκτη του σκορ και στο +19 (55-74) πέντε λεπτά πριν από το τέλος. Ουσιαστικά έπαιξαν… τόσο, όσο χρειαζόταν για να περάσουν ένα εύκολο και ξεκούραστο απόγευμα ενόψει του αγώνα στην Πόλη κόντρα στην Αναντολού Εφές.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή