Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Η ΑΕΚ συνέτριψε με 4-1 τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και προσπέρασε τον ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ συνέτριψε με 4-1 τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και προσπέρασε τον ΠΑΟΚ

Δύο γκολ ο Ολιβέιρα, ένα ο Σιμόες, ένα ο Σιμάνσκι και η ΑΕΚ πέρασε εύκολα από το Κλεάνθης Βικελίδης με το 4-1 επί του Άρη.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η Ένωση πήρε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου, πήρε την μπάλα και ήταν αυτή που έκανε παιχνίδι, περιορίζοντας τον Άρη σε παθητικό ρόλο. Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν το γκολ και δεν άργησαν να το βρουν, αφού στο 24′ ο Βέρντε βρέθηκε τον Ολιβέιρα και αυτός με γυριστό σουτ έκανε το 0-1.

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα έβλεπε τα πράγματα να πάνε ακριβώς όπως ήθελε, έχοντας προβάδισμα και έλεγχο, αλλά αρκεί μια… κόντρα για να αλλάξουν τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο και αποδείχθηκε στο 29′, όταν το σουτ του Γκάμα βρήκε στον Τσιγκρίνσκι και η μπάλα άλλαξε πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα του Μπάρκα (1-1).

Παρ’ όλα αυτά, η Ένωση ξαναπήρε τα πάνω της μέσα σε λίγα λεπτά και πίεσε για το δεύτερο γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου, έχοντας τις ευκαιρίες με τους Βέρντε, Μάνταλο και Κρίστιτσιτς για να το πετύχει, αλλά ο Κουέστα αντέδρασε σωστά όσες φορές χρειάστηκε.

Όπως και να έχει, ο δικέφαλος αετός δεν πτοήθηκε και μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένος να καθαρίσει το ματς και το έκανε. Η αντεπίθεση του 52ου λεπτού και η κάθετη του Μάνταλου για τον Ολιβέιρα είχε ως αποτέλεσμα το 1-2 με το δεύτερο γκολ του Πορτογάλου και στο 62′, αφού ενδιάμεσα οι Παουλίνιο και Βέρντε έχασαν ευκαιρίες, ήρθε και το 1-3 από το σουτ του Σιμόες που κόντραρε και στον Μπαγκαλιάνη.

Το ματς είχε, πλέον, κριθεί και ο Καρέρα άρχισε τις αλλαγές για την Ένωση, δίνοντας ανάσες σε όσους έπρεπε, την ίδια ώρα που ο Μίκαελ Ένινγκ δεν είχε πολλούς στη διάθεση του για να αλλάξει πρόσωπα. Και μέσα σε αυτή την κατάσταση, οι φιλοξενούμενοι έβαλαν και τέταρτο γκολ, με την προβολή του Σιμάνσκι στο 84′ μετά το σουτ του Παουλίνιο, ανεβάζοντας το σκορ στο 1-4.

Εύκολη νίκη, επομένως, για την ΑΕΚ, η οποία πλέον είναι μόνη στη 2η θέση και στο +2 από τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Άρης περιμένει το τέλος της σεζόν…

Αρης (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα (77′ Μπακούτσης), Ματίγια, Γκάμα, Μαρτίνες, Μαντσίνι, Διαμαντόπουλος.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι (81′ Οικονόμου), Σβάρνας, Παουλίνιο, Σιμόες (81′ Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (73′ Σιμάνσκι), Λιβάια, Βέρντε (61′ Αλμπάνης), Ολιβέιρα (73′ Αραούχο).


Πηγή