Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Η απόλυτη «μεταμόρφωση» της Μπαρτσελόνα με Τσάβι: Από το «τίκι τάκα» σε… συνταγή Μουρίνιο

Ένα άλλης λογικής ποδόσφαιρο σε σχέση με αυτό που έπαιζε με εκείνον ως παίκτη παίζει η Μπαρτσελόνα του Τσάβι, που δεν θυμίζει σε τίποτα σχεδόν το «τίκι τάκα».

Στη σημαντική νίκη με 1-0 που πέτυχε την Κυριακή (23/4) επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα κατάφερε και πάλι να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Οι Καταλανοί δεν έχουν δεχθεί γκολ στα 23 από τα 30 παιχνίδια που έχουν παίξει στο πρωτάθλημα, έχουν παθητικό 9 τέρματα και… στοχεύουν στο ρεκόρ της Τσέλσι, ενός ανθρώπου που δεν ταίριαζε ποτέ με τη λογική της ως σύλλογος: του Ζοσέ Μουρίνιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το προνόμιο της καλύτερης άμυνας ανάμεσα στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα εξακολουθεί να έχει η Τσέλσι του «Special One», η οποία ολοκλήρωσε την Premier League της σεζόν 2004-05 με μόλις 15 γκολ παθητικό. Έχοντας τον Τσεχ στην εστία της και αμυντικούς τους, Τέρι, ο Γκαλάς, Καρβάλιο και Φερέιρα, αυτή η ομάδα σημάδεψε μια εποχή στο αγγλικό πρωτάθλημα, όπως αναφέρει σχετικά η εφημερίδα της Μαδρίτης Marca.

Μπαρτσελόνα: Η άμυνα δεν ταιριάζει στο DNA της, αλλά είναι ιδανική για να πετύχει τον στόχο της

Ωστόσο, αυτό το ρεκόρ ενδεχομένως να καταφέρει να το σπάσει μια ομάδα που στο DNA της είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο, η χαρά του να σημειώνεις περισσότερα τέρματα από αυτά που δέχεσαι.

Για να «πιάσει» ή να σπάσει την επίδοση της Τσέλσι, η Μπαρτσελόνα με τερματοφύλακα τον Τερ Στέγκεν και αμυντικούς τους, Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν και Μπαλντέ, θα χρειαστεί να δεχθεί μόνο 6 ή λιγότερα γκολ στα οκτώ παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωση της La Liga τη σεζόν 2022-23.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βεβαίως, η καλή επίθεση πάντα ξεκινάει από την άμυνα και ο Τσάβι το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Άλλωστε, με την πάροδο του χρόνου στον πάγκο των «μπλαουγκράνα» άρχισε να εφαρμόζει όλο και περισσότερο αυτό το ρητό. Και φυσικά, όταν μια ομάδα δεν δέχεται γκολ, δεν χάνει. Και την ευτυχία στο ποδόσφαιρο τη φέρνουν οι νίκες, όχι το θέαμα.

Καλύτερη απόδειξη δεν υπάρχει, από το παιχνίδι στο οποίο έπεσε εκείνη «θύμα» από τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη ρεβάνς στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας, στην οποία ηττήθηκε με 4-0 μέσα στο «Καμπ Νου».


Πηγή