Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Η ερασιτεχνική ομάδα της Αγγλίας που έγινε ξαφνικά παγκοσμίως γνωστή

Μπορεί μια ομάδα στην Αγγλία που μετρά μόλις μερικούς μήνες ζωής να γίνεται πόλος έλξης για τα διεθνή ΜΜΕ, χωρίς να το προσπαθήσει ιδιαίτερα στον αγωνιστικό χώρο; Η απάντηση είναι μπορεί, ακόμη κι αν ο λόγος που έγινε διάσημη δεν έχει να κάνει με τη χώρα που εδρεύει, αλλά με την Ισπανία.

Ναι, μπορεί όλη αυτή η ιστορία να μοιάζει μπερδεμένη, αλλά εάν μπει στην εξίσωση το όνομα του Φρανθίσκο Φράνκο, του δικτάτορα της ιβηρικής χώρας, το κουβάρι κάπως ξετυλίγεται. Συγκεκριμένα, η Clapton CFC (ή στα ελληνικά Κλάπτον), έγινε παγκοσμίως γνωστή για το γεγονός ότι η δεύτερή της εμφάνιση είναι εμπνευσμένη από τον αγώνα ενάντια στους εθνικιστές κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου, η οποία ήδη «ταξίδεψε» μέχρι την Ισπανία και έχει ήδη εξαντληθεί.

Η ομάδα του ανατολικού Λονδίνου έχει δεχθεί ήδη 5.000 αιτήσεις για την εμφάνισή της, η οποία είναι στα μωβ-κίτρινα-κόκκινα χρώματα των δημοκρατικών δυνάμεων που πολεμούσαν τον στρατό του Φράνκο, περίπου πριν οκτώ δεκαετίες. Επίσης, η εμφάνιση κοσμείται και από τρία αστέρια -το σύμβολο των διεθνών ταξιαρχιών που μετέβη στην Ισπανία για να πολεμήσει- καθώς και το σύνθημα «No Pasaran», ένα κατεξοχήν αντιφασιστικό σύνθημα.

«Ποτέ δεν περιμέναμε για τόσο δυναμική προβολή από τα ΜΜΕ», είπε στο Reuters ο παίκτης-προπονητής της Κλάπτον, Τζοφ Όκραν, μετά το τέλος του πρώτου παιχνιδιού της ομάδας στη νέα σεζόν.

localStorage.clear();


Πηγή